САЩ подготвят нови санкции срещу Русия - този път заради

...
САЩ подготвят нови санкции срещу Русия - този път заради
Коментари Харесай

САЩ ще обявят в понеделник санкции срещу Русия - този път заради връзката с Асад

САЩ приготвят нови наказания против Русия - този път поради продължаващата поддръжка за сирийския водач Башар ал Асад, заяви Ники Хейли, непрекъснат представител на страната в Организация на обединените нации.

В изявление за публицистичното предаване Face the Nation за телевизия Си Би Ес тя сподели, че те ще бъдат оповестени в понеделник от министъра на финансите Стивън Мнучин. " Те ще са непосредствено против всевъзможен тип компании, имащи работа с съоръжение, обвързвано с Асад и използването на химически оръжия ", цитира думите ѝ " Ройтерс ".

Руски медии оповестиха малко преди този момент, че американският дипломат в Москва Джон Хънтсман е изпратил съответното уведомително писмо до външното министерство на Русия. Същото оповестиха и лондонският таблоид " Дейли мейл " и съветската новинарска група РБК, базирайки се на лични източници.

" Мисля, че връзките САЩ-Русия се трансформират от много време ", сподели Хейли. " Вижте какво вършат руснаците - знаете, че вземат участие в спора в Украйна, поддържат президента Николас Мадуро във Венецуела, виждате позицията им в Сирия и поддръжката за Асад... Всичко, което вършим, е да разбере Русия, че не желаеме да сме част от всичко това и че няма да сме толерантни към него. "

По думите ѝ Москва би трябвало незабавно да вземе решение за дейностите си. " Русия няма сега положителни другари, а всички, с които разполага, в действителност ѝ вредят. Смятам, че съветските управляващи усещат това даже поради наложените наскоро наказания на съветски олигарси, довели до сриване на фондовия пазар, че доставяме оръжие на Украйна или че изгонихме от страната 60 чиновници на дипломатическите им представителства ".

Разширяващият се лист със наказания има за цел да разбере Русия, че е сама на интернационалната сцена и се държи погрешно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР