САЩ налагат санкции на 7 души от Западните Балкани с

...
САЩ налагат санкции на 7 души от Западните Балкани с
Коментари Харесай

САЩ санкционират 7 души от Западните Балкани, сред тях е експремиерът на РСМ Никола Груевски

САЩ постановат наказания на 7 души от Западните Балкани с претекста, че са „ сериозна опасност за районната непоклатимост “. Санкционираните са жители на Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония.

Според Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати, това значи, че на тези хора е неразрешено да влизат в Съединени американски щати, техните активи са блокирани, а на жителите на Съединени американски щати е неразрешено да работят с тях.

От Северна Македония измежду глобените е някогашният министър председател Никола Груевски, наказан за корупция, само че получил леговище в Унгария. В листата е и някогашният началник на контраразузнаването Сашо Миялков, за който Министерството на финансите споделя, че е упрекнат в присъединяване в скица за изборни операции и нелегално подслушване на политици, съдии и публицисти.

От Албания глобените са някогашният народен представител Акиф Ракипи и медийния магнат Или Ндроки, които са упрекнати в изнудване.

В листата е също Светозар Марович, последният президент на Сърбия и Черна гора и заместник-председател на Демократическата партия на социалистите в Черна гора до 2015 година, когато е задържан по обвинявания в корупция, свързани със строителни планове. Той се признава за отговорен, само че по-късно бяга в Сърбия, където живее и сега. Правителството на Черна гора желае екстрадицията му от Белград от 2019 година

В листата са и още Асим Сарайлич, народен представител в Народното събрание на Босна и Херцеговина, и някогашният основен прокурор на страната Гордана Тадич.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР