САЩ и съюзниците им от НАТО трябва да останат бдителни

...
САЩ и съюзниците им от НАТО трябва да останат бдителни
Коментари Харесай

САЩ към съюзниците от НАТО: Бъдете бдителни за признаци, че Русия може да използва ядрено оръжие

Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО би трябвало да останат бдителни за сигнали, че съветският президент Владимир Путин би могъл да употребява тактическо нуклеарно оръжие в хода на " следена " ескалация на войната в Украйна, съобщи американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Шърман насочи предизвестието при откриването на годишната конференция на алианса за надзор на въоръженията, която за първи път от 2004 година насам се организира в Северна Америка.

" Всички ние видяхме и се притеснихме от това, че Владимир Путин може да използва… нестратегическо тактическо нуклеарно оръжие или да прибегне до някакъв показателен резултат за ескалация, само че при следен риск ", сподели Шърман. " От извънредно решаващо значение е да останем бдителни ", добави тя.

На 25 март Путин съобщи, че Русия се приготвя за разполагането на тактически нуклеарни оръжия в прилежащ Беларус, с цел да може " да употребява тази опасност по следен метод ", напомни високопоставеният американски посланик.

Тактическите нуклеарни оръжия са предопределени за бойното поле или за удари против лимитирани военни цели, отбелязва Ройтерс.

Руският президент отхвърля да има каквито и да е планове да употребява нуклеарни оръжия в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи при започване на конференцията, че проектът на Путин да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, е дълготраен модел на " рискова, безотговорна нуклеарна изразителност ", която ускорява " бруталното отношение към Украйна ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР