САЩ и Полша сключиха споразумение за сътрудничество в областта на

...
САЩ и Полша сключиха споразумение за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

САЩ и Полша ще си сътрудничат в областта на ядрената енергетика

САЩ и Полша подписаха съглашение за съдействие в региона на нуклеарната енергетика, както и модернизацията и развиването на нуклеарната енергийна стратегия на републиката. Това е съобщил пред публицисти по време на онлайн брифинг американският министър на енергетиката Дан Бруйеш, представен от ТАСС.

„ Това е идната стъпка в границите на нашето историческо партньорство с Полша. Ангажирани сме да работим с нашите съдружници по целия свят, с цел да помогнем за енергийната им сигурност, енергийната самостоятелност, с развиването на различните източници на сила, за обезпечаване на конкуренцията на техните пазари “, е споделил той, добавяйки, че е подписал документа „ преди няколко минути “.

В рамките на съглашението с Полша се планува да бъдат издигнати 6 огромни енергийни блока.

„ Това ще възвърне конкурентоспособността на нуклеарната енергетика на Съединени американски щати “, е отбелязал Бруйет, уточнявайки, че в двустранното съглашение има „ доста елементи “.

Той е подчертал, че съгласно законодателството на Съединените Щати, американските технологии не могат да се употребяват за военни цели. В сходство с постигнатото съглашение Варшава ще закупи американски технологии за сумата от 18 милиарда $.

„ Това 30-годишно съглашение, първо по своя жанр, съставлява мощна връзка в бранша на енергетиката сред Съединени американски щати и Полша “, означават от американското Министерство на енергетиката.

През идващите 18 месеца Вашингтон и Варшава ще работят дружно над отчета, съдържащ плана за реализиране на полската нуклеарна енергийна стратегия, а също по този начин и механизма за финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР