САЩ и Канада са постигнали споразумение за отхвърляне на лица,

...
САЩ и Канада са постигнали споразумение за отхвърляне на лица,
Коментари Харесай

САЩ и Канада постигнаха споразумение за отхвърляне на лица, търсещи убежище

Съединени американски щати и Канада са постигнали съглашение за отменяне на лица , търсещи леговище посредством прекосяване през неофициалните гранични пунктове , оповестиха високопоставени лица. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и канадският министър председател Джъстин Трюдо ще разгласят публично пакта по-късно през днешния ден по време на визитата на Байдън в Отава .

Очаква се съглашението да разреши на граничните управляващи от двете страни на границата да връщат назад хората, търсещи леговище, които се насочат в една от двете направления. Напоследък от страна на Съединени американски щати се следи увеличение на броя на мигрантите , които идват от Канада .

Този ход е част от напъните за ограничение на притока на мигранти в региона на „ Роксъм Роуд “ , всекидневен пропускателен пункт сред щата Ню Йорк и провинция Квебек. В рамките на съглашението Канада ще сътвори нова бежанска стратегия в помощ на 15 000 мигранти , бягащи от гонене и принуждение в Южна и Централна Америка, оповестиха неназовани американски чиновници пред „ CBS News “.

Както е известно, Байдън е в Отава , Канада, за 24 часа, с цел да беседва в детайли с Трюдо по редица стопански , търговски и имиграционни наболели въпроси . Предвижда се съглашението за миграцията да бъде оповестено в границите на днешния ден преди завръщането му в Съединени американски щати. Сделката на процедура съставлява изменение на по този начин нареченото Споразумение за безвредна трета страна , подписано през 2004 година с присъединяване на двете народи, което изисква мигрантите да подават молба за леговище в първата „ безвредна “ страна, до която доближат, без значение дали това е Съединени американски щати или Канада.

Новата договореност ще затвори „ малката врата “ в Споразумението за сигурна трета страна, която не позволяваше на Канада да връща преминаващите границата на неофициални пропускателни пунктове. Тази опция позволяваше на мигрантите да влизат в Канада от места като пункта „ Роксъм Роуд “. Миналия месец управляващите в Ню Йорк даже обявиха, че дават безвъзмездни автобусни билети на мигрантите, с цел да пътуват по-лесно към границата на Съединени американски щати с Канада.

Според изказвания на осведомени източници договарянията по новото съглашение за прекосяване на границата сред Съединени американски щати и Канада са били в застой в продължение на месеци. Твърди се, че американските чиновници не са желали да трансформират избрани клаузи от съглашението, защото страната е съществено наранена от личната си мигрантска рецесия , изключително колкото за идващи от Мексико . Администрацията на Байдън е предложила да се подхващат по-строги ограничения против търсещите леговище на южната граница на Съединени американски щати с Мексико, като се затрудни подаването на молби за леговище от мигрантите, откакто строгият граничен надзор, въведен поради пандемията, бъде анулиран през май. Предложението бързо срещна отпор от страна на правозащитни организации .

Новото съглашение сред Съединени американски щати и Канада евентуално ще влезе в действие бързо , защото не изисква утвърждението на Конгреса на Съединени американски щати. Трюдо твърди, че единственият метод да се спре противозаконното прекосяване на границата през „ Роксъм Роуд “ е посредством предоговаряне на Споразумението за безвредна трета страна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР