САЩ и други страни от НАТО смятат, че е необходимо

...
САЩ и други страни от НАТО смятат, че е необходимо
Коментари Харесай

САЩ против пряк сблъсък с Русия

САЩ и други страни от НАТО считат, че е належащо да се предотврати директен боен конфликт сред Алианса и Русия. Това съобщи унгарският външен министър  Петер Сиярто след срещата на сътрудниците му от Европейски Съюз в Брюксел, в която посредством видеовръзка взе участие държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен.
„ Държавният секретар даде ясно да се разбере, че е в полза на всички да няма директна борба сред НАТО и Русия, и мисля, че това е добра вест “, сподели Сиярто пред кореспонденти, представен от ТАСС.
На срещата той е показал заплахата от изпращане на западни войски в Украйна с думите: „ В този случай целият европейски континент ще бъде в пламъци. "
Сиярто напомни, че НАТО към този момент е решило да не взе участие в украинския спор. Затова той счита, че диалозите за изпращане на войски са „ сериозна корист с член 5 от Северноатлантическия контракт “. „ НАТО е съюз за защита, а не за нахлуване “, сподели той.
Преди срещата Сиярто прикани водачите в Европа да признаят неуспеха на тактиката за Украйна, която крие заплаха от нова международна война.
Междувременно Съветът на Европейски Съюз реализира единодушие да увеличи размера на помощта за украинската войска с 5 милиарда евро посредством специфичен фонд за подкрепяне.
" С този фонд ние ще продължим да оказваме помощ на Украйна да се пази от съветската експанзия с всичко належащо и толкоз дълго, колкото е належащо ", разгласи първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел. Сиярто добави, че страната му няма да дава средства за фонда.
Боеприпасите на украинската войска в Донбас са на привършване и нейните елементи " в този момент се отдръпват към втора и трета линия на защита. Руснаците не престават да натискат в западна посока ", призна съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби, съобщи УНИАН.
Пребивавалият в Киев сенатор Линдзи Греъм увери, че Съединени американски щати ще изпратят оръжия на Украйна, в това число ракетите ATACMS, " с цел да окажете напън върху руснаците и да свалите моста, който свързва Крим с Русия ".
Четиричленно семейство е починало при украински обстрел против село в Белгородска област. Там са свалени и осем дрона.
Допитване в Германия демонстрира растеж на рейтинга на социалдемократите, откакто водачът им Олаф Шолц, който е и канцлер, отхвърли даването на далекобойните ракети " Таурус " на Украйна. Антивоенните партии " Алтернатива за Германия " и " Съюзът на Сара Вагенкнехт " също са повишили рейтинга си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР