САЩ добавиха две държави към черния списък за наблюдение за

...
САЩ добавиха две държави към черния списък за наблюдение за
Коментари Харесай

България отново влезе в „Списък 301“ на САЩ

САЩ прибавиха две страни към черния лист за наблюдаване за спазването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. Едната е Беларус, тъй като Минск легализира потреблението на творби с авторски права от страни, налагащи наказания на Русия поради войната в Украйна. Втората страна е България.

Завръщаме се в така наречен „ Списък 301 ”, тъй като през последните 5 години въобще не напредваме в преследването на случаи на онлайн пиратство и нарушавания на интелектуалните права.

„ Няколко са аргументите да сме в този лист. На първо място са „ несъответстващите ”, изтъквам безусловно текста, ограничения на прокуратурата и на следствието по следствие на тези закононарушения, свързани с онлайн пиратството. Какво тъкмо имат поради под „ несъответстващи? Много тежкият, затормозен развой по доказване, по експертиза ”, съобщи по Нова тв специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Америка показва, че огромна част от уеб страниците, които нарушават разпоредбите за интелектуалната благосъстоятелност, се хостват у нас.

„ България направи значително стъпки. Американската страна по тази причина ни популярност в този лист за наблюдаване и ни споделя: „ Окей, почнали сте положителни ограничения, би трябвало да ги довършите ”, уточни киберекспертът.

Любомир Тулев добави, че към страната ни няма планувани финансови наказания, а попадането ни в листата с следени страни съставлява „ размахване на пръст, мъмрене, рекомендация ”.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР