Със заповед на премиера Кирил Петков от днес от длъжността

...
Със заповед на премиера Кирил Петков от днес от длъжността
Коментари Харесай

Падна главата на вечния зам.-министър, отговарящ за горите

Със заповед на премиера Кирил Петков от през днешния ден от длъжността заместник-министър на земеделието е освободен Атанас Добрев, заяви държавната пресслужба. С това известие от един ред бе прекратена политическата кариера на Добрев, който бе възприеман като безконечния зам.-министър с сектор " гори ".

Припомняме, че съгласно съдружното съглашение Агенцията по горите трябваше да бъде извадена от Министерството на земеделието и да премине на послушание на министър-председателя поради множеството сигнали за корупция и нуждата да бъде следена персонално от Кирил Петков.„

Все още не е обществено известно за какво Атанас Добрев бе незаменимият заместител на цяла плеяда министри на земеделието - Румен Порожанов (ГЕРБ), през Десислава Танева (ГЕРБ) и проф. Христо Бозуков (служебен кабинет " Гелджиков " ), та чак до напълно пресния собственик на постройката на бул. „ Христо Ботев “ №55 - Иван Иванов (БСП).

Името на Атанас Добрев нашумя неотдавна, откакто депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев поде борба срешу левицата, в чийто сектор попада земеделието - за кадрови чистки в бранша - на мястото на специалисти се назначавали партийни функционери. Дунчев дефинира отрасловия зам.-министър, тъй като като подобен Добрев отговаряше за стопанската активност в горския бранш, като " зам.-министър на задкулисието ".

Малко след тези обвинявания проверяващият уебсайт " Биволъ " разгласява материал за Добрев, съпроводен със фотоси, съгласно който той е приятел по лов с лица, които държат под контрола си редица държавни ловни стопанства. Тогава коментарът на отрасловия министър Иван Иванов (БСП) бе, че и той ловува със съселяните си, само че не е ясно в какво може да бъде упрекнат за това. Самият Добрев обаче напусна конференцията и не отговори на въпросите към него.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък призна в изявление за бТВ, че в бранша се назначават партийни функционери - само че с цел да се знаело кой носи политическата отговорност за ръководството. Малко по-късно малкия екран излезе с следствие за нагласени търгове за дървесина, като за такива Министерство на земеделието е било сигнализирано още предходната година.

Нинова би трябвало да дефинира наследника на Добрев, само че ръководещото болшинство се надява да бъде определена компромисна фигура, а абсурдът, предизвикан от Дунчев, да бъде туширан, с цел да не основава земетресения в обединението.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР