Със своя дизайн на тандемна соларна клетка LONGi е преминала

...
Със своя дизайн на тандемна соларна клетка LONGi е преминала
Коментари Харесай

Китайски „материал чудо“ постига рекордна енергийна ефективност в соларните панели

Със своя дизайн на тандемна слънчева клетка LONGi е минала теоретичната граница от 33,7% успеваемост....

Емил Василев преди 49 секунди 2 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 13:39 | 07.11.2023

Истински шлагер с 24GB RAM и 240W зареждане. Дори няколко месеца след излизането си Realme GT5 продължава да се радва на голямо търсене

IT НовиниДаниел Десподов - 10:42 | 08.11.2023

Откриха смешно обикновен метод за заобикаляне рекламата в YouTube, само че има колорит

КриптовалутиСветлин Желев - 18:19 | 07.11.2023

Български чиновник на Crypto.com: Искат да ни накарат да напуснем сами, вместо да ни съкратят

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Компанията за слънчеви технологии LONGi сложи нов международен връх за перовскитно-силициеви тандемни слънчеви кафези, като реализира 33,9% успеваемост. Постижението е сертифицирано от Националната лаборатория за възобновима сила на Съединени американски щати (NREL), се твърди в прессъобщение на компанията.

С това достижение проучванията в региона на възобновимите енергийни източници получават забележителен подтик, защото светът се стреми да понижи зависимостта си от изкопаемите горива. Учени от целия свят работят за възстановяване на успеваемостта на слънчевите панели, тъй че да се генерира повече сила от същата повърхност, на която са инсталирани.

Стандартните слънчеви кафези с единично съединяване, които се намират във всички слънчеви панели имат теоретична граница от 33,7 %, наричана още граница на Шокли-Куизер (S-Q). За да се преодолее тя, откривателите опитват с разнообразни материали, които могат да се съчетаят със силиций, с цел да се усъвършенства успеваемостта. Значителен триумф е реализиран с перовскитите.

Какво съставлява перовскитно-силициевата тандемна клетка?

Тандемната слънчева клетка е формирана от разнообразни материали, всеки от които реагира на обособена част от слънчевия набор. Това спомага за възстановяване на общата успеваемост на слънчевата клетка. С помощта на перовскити – естествено срещащ се минерал на калция, слънчевите кафези на силициева основа имат теоретична успеваемост от 43 %, което ги прави евентуалния претендент за модернизиране на стандартните слънчеви кафези. Ето за какво перовскитите са известни още като „ материал на чудото “.

По-рано тази година откриватели от Университета за просвета и технологии „ Крал Абдула “ (KAUST) в Саудитска Арабия сложиха международен връх, като със своята тандемна слънчева клетка реализираха успеваемост от 33,2 %. С резултат от 33,9% на китайската компания е малко по-добра, само че демонстрира, че има доста благоприятни условия за възстановяване на успеваемостта на тандемните слънчеви кафези.

Това е повече от връх за Китай и LONGi

Постижението на LONGi е значимо, като се има поради, че през ноември предходната година нейните тандемни слънчеви кафези реализираха 26,81% успеваемост. Тогава това беше връх единствено по себе си, само че заради бързото развиване в региона по-късно, той беше помрачен неведнъж.

Постижението на LONGi в региона на проучванията и разработките на тандемни слънчеви кафези е сигнал за пренасяне на софтуерното ноу-хау в Китай – наклонност, която следим и в други области.

Като главен международен снабдител на слънчеви кафези с единично свързване, LONGi е в добра позиция да употребява индустриалните си благоприятни условия за въвеждане на своите високоефективни тандемни слънчеви кафези, направени с „ материала знамение “.

Тъй като фотоволтаичната промишленост желае да понижи разноските и да усъвършенства успеваемостта, с цел да се трансформира в желан вид пред изкопаемите горива, тандемните слънчеви кафези от перовскит и силиций се трансформират в сериозен съставен елемент за постигането на тази действителност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР