Учени твърдят, че гел, направен от млечни протеини и златни

...
Учени твърдят, че гел, направен от млечни протеини и златни
Коментари Харесай

Чудотворен гел намалява нивата на алкохол в кръвта с 40% за 30 минути

Учени настояват, че гел, изработен от млечни протеини и златни наночастици, може да предотврати махмурлук и други по-сериозни последици от алкохола.

Въпреки обстоятелството, че създаването на лекарството е в ранен стадий, първите проби към този момент демонстрираха успеваемостта на гела за детоксикация на тялото.

Гелът е основан от учен-материаловед от Швейцарското висше техническо училище на Цюрих Рафаел Мезенга и диетолога Цзяци Су. Техният интернационален екип от откриватели съумя да понижи равнищата на алкохол в кръвта на мишки с 40% единствено за 30 минути, пише ScienceAlert.

" Гелът, който създадохме, придвижва разграждането на алкохола от черния дроб в храносмилателния тракт. Когато алкохолът се преработва от черния дроб, нездравословният ацеталдехид се появява като промеждутъчен артикул ", изяснява Мезенга.

Ацеталдехидът е причина за доста признаци на махмурлук, в това число гадене, главоболие, сухота в устата, ниско кръвно налягане, интензивен пулс, тресчица и зачервяване на лицето.

Експериментът на учените сподели, че основаният гел може да разгражда алкохола в червата до по-малко токсична оцетна киселина.

В рамките на 30 минути след пиянство на алкохол, мишките, на които е даден гелът, имат 40% понижение на равнищата на алкохол в кръвта и повече от 50% в границите на 5 часа. Експериментът също по този начин сподели, че мишки, които всекидневно одобряват алкохол и гел, губят по-малко тегло и имат по-добър метаболизъм на мазнините в черния дроб. Получените резултати демонстрират, че гелът освен бързо отстранява алкохола от тялото, само че и смекчава увреждането на избрани органи.

„ Разбира се, най-полезно е въобще да не се пие алкохол, само че нашият гел може да съставлява необикновен интерес за хора, които не желаят изцяло да се откажат от мощните питиета, само че и не желаят да натоварват тялото си и не търсят положението на замайване ”, акцентира създателят на проучването.

Една от главните съставки на гела е суроватката, водната част на млякото, която се отделя при производството на сирене.

Факт е, че геловете естествено се усвояват по-дълго в червата, а златните наночастици в допълнение удължават времето за храносмилане. Това дава време на съставените елементи на гела да трансфорат нездравословния алкохол в по-малко токсична оцетна киселина. Тялото го разгражда до вода и въглероден диоксид.

Но учените предизвестяват, че техният гел работи единствено до момента в който алкохолът е в храносмилателния тракт. След като алкохолът навлезе в кръвния поток, токсичните резултати на алкохола към този момент не са налични за гела. Имайте поради, че при цялостен корем процесът на асимилиране на алкохол протича по-бавно - максимумът на алкохола в кръвта се следи след 90-180 минути.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР