Страшна новина за Корнелия Нинова! Съкрушителна загуба заплашва БСП на

...
Страшна новина за Корнелия Нинова! Съкрушителна загуба заплашва БСП на
Коментари Харесай

Край! Страшна новина за Корнелия Нинова, БСП е в ступор

Страшна вест за Корнелия Нинова! Съкрушителна загуба заплашва Българска социалистическа партия на идните избори за Европарламента. Социалистите на Корни са в ступор, партията се раздира от несъгласия през последните години, само че напрежението преди вота достигало връхна точка.

Лидерът на партията е в комплицирани връзки със столичната и с пловдивската организации, с чиито членове е по-скоро конкурент, в сравнение с съидейник, пресмята „ Филтър “.

Допълнително масло в огъня налива и решението ѝ да подреди втори в листата на Българска социалистическа партия в 25-и МИР в София Калоян Методиев, който преди години бе водач на младежкото Съюз на демократичните сили. При това го вкара в последния миг, без да получи утвърждението на Националния съвет на партията, тъй като се е страхувала от скандал.

Дори и най-верните ѝ хора възроптаха против този ход, тъй като те в никакъв случай не са възприемали Калоян Методиев като достоверен социалист, а и недоволстват от прекомерно огромното въздействие, което представящият се за политолог оказва върху Нинова и делата в партията.

Левите гласоподаватели са още по-объркани, тъй като на идния избор ще би трябвало да избират сред няколко обединения – Българска социалистическа партия, „ Солидарна България “ на Ваня Григорова и Мая Манолова и „ Левицата “ на Костадин Паскалев.

Наблюдатели чакат новият Европарламент да бъде много по-различен от досегашния и в него да преобладават крайнодесни и консервативни обединения. ГЕРБ се борят да изпратят в Екологичен потенциал петима свои представители, ПП-ДБ ще бъдат удовлетворени, в случай че трима съберат нужния брой гласове, а Движение за права и свободи разчитат да излъчат двама души. Те се знаят занапред – Илхан Кючук и Елена Йончева. Бившата другарка на Сергей Станишев е пета в листата, само че множеството от предходните пред нея ще се откажат от поста.

Очаква се „ Възраждане “ да записва положително показване, тъй като всеобщият песимизъм и рецензии към политиката на европейските водачи съответстват с линията на Костадин Костадинов.

Въпреки че Българска социалистическа партия ще записва най-слабото си показване на евроизбори, не се чака Корнелия Нинова да си поръси главата с пепел, да поеме отговорност и да подаде оставка – акт, който чакат врагове и другари на Столетницата. Опонентите ѝ упорстват за въпросната оставка от години, само че лидерката постоянно фабрикува причини в своя поддръжка и твърди, че разпадането на партията е дело на враговете, чиято единствена цел била да я смъкват от поста.

Инфо: narod.bg

Тагове: Корнелия Нинова БСП загуби
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР