Със старта на учебната година си припомняме отговорността за профилактиката

...
Със старта на учебната година си припомняме отговорността за профилактиката
Коментари Харесай

Безплатна профилактика на детското зрение от KWIAT

Със старта на образователната година си припомняме отговорността за профилактиката на детското зрение.

Българската марка KWIAT дава на родителите опция за безвъзмездна профилактика на детското зрение през септември и октомври.

Националната акция се организира за шеста поредна година и е ориентирана към възрастовата група 6-18 години.

Ранната диагностика на детското зрение в България е значителен проблем и акцията дава опция да се работи интензивно за неговото превъзмогване. Скринингът разрешава да се разпознават в точния момент децата с евентуални зрителни проблеми и те да бъдат ориентирани за обзор при офталмолог.

 Безплатна профилактика на детското зрение от KWIAT

Често децата доста сполучливо прикриват разнообразни зрителни дефицити и в учебна възраст тези положения биват тълкувани нерядко неправилно като дефицит на внимание, свръхактивност, некадърност за учене и други.

Редица проблеми с детското зрение могат да бъдат поправени, в случай че се открият в точния момент, само че с придвижване на възрастта опциите за корекции понижават и изчезват.

Проблемите със зрението при децата са и ще стават все по-актуални поради сериозното нахлуване на новите технологии във всекидневните занимания, свързани с учене и свободно време при децата и младежите.

През 2018 година лица на акцията са надарените малчугани от Арт компания Нови Звезди. С директното си присъединяване в организацията на акцията, тези деца също се борят за по-добро очно здраве за себе си и за връстниците си. Българската марка очила тази година възнамерява да популяризира акцията си и да даде опция на още повече деца да преминат безвъзмезден очен скрининг, като провежда голям брой местни събития отвън медицинските центрове.

 Безплатна профилактика на детското зрение от KWIAT

Щанд, на който ще се организират очни проби, ще бъде подложен и по време на Световното състезание по художествена гимнастика в зала Арена Армеец. Състезанието ще се организира от 10 до 16 септември, а всички деца и младежи, които посетят събитието, ще могат да се възползват от скрининга.

Можете да видите всички оптики и медицински центрове, в които ще се организира скрининг тук: http://kwiat.bg/bg-nacionalna-kampaniya-na-kwiat-za-profilaktika-na-detskoto-zrenie

Нека дружно се поставим старания да възпитаваме в децата отговорно отношение към личното им здраве!

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР