Със StampIТ могат да се подписват документи и да се

...
Със StampIТ могат да се подписват документи и да се
Коментари Харесай

Цената на електронния подпис пада с близо 63%


Със StampIТ могат да се подписват документи и да се употребяват е-услуги на държавните институции
(снимка: Информационно обслужване)

Цената за издаване и ръководство на  квалифицирано уверение за дипломиран електронен автограф (КУКЕП) за физически лица, предлаган от доставчика на удостоверителни услуги на „ Информационно обслужване ” АД StampIT, към този момент e 12 лева с Данък добавена стойност и ще важи за интервал от 3 години.

Така услугата, която дава едно от най-високите равнища на сигурност на персоналните данни, ще коства едвам 4 лева с Данък добавена стойност на година или единствено за към 1 ст./ден, което е без аналог на българския пазар, показаха от Информационно обслужване.

Намалението по отношение на до момента настоящите цени е близо 63%. На процедура Националният систематичен интегратор предлага електронния автограф за тригодишния интервал на цена, която до скоро беше за годишен абонамент.
още по тематиката
За да употребяват електронен автограф, новите притежатели би трябвало да закупят смарт карта и читател за смарт карти. Цените им са надлежно 9 лева с Данък добавена стойност и 12 лева с Данък добавена стойност.  Общата цена на целия комплект за тригодишния интервал е 33 лева с Данък добавена стойност за нови консуматори, а до неотдавна тя беше съвсем два пъти по-висока.

Всеки може да съобщи електронен автограф онлайн на страницата на. С него жителите могат да подписват документи и да употребяват електронните услуги на държавните институции.

„ С понижаване на цената на електронния автограф за физически лица го вършим по-достъпен за българските жители. Така всеки ще може да има на ниска цена достъп до електронния си документ след имунизация против COVID-19 и медицинските си данни, които се съхраняват в електронното здравно досие ”, сподели изпълнителният шеф на  „ Информационно обслужване ” АД Ивайло Филипов.

Преди дни компанията пусна в употреба новия модул, който е част от Националната здравно-информационна система (НЗИС). Достъпът до електронното здравно досие и електронния документ за имунизация става само посредством електронен автограф.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР