Със символична първа копка днес ще бъде дадено началото на

...
Със символична първа копка днес ще бъде дадено началото на
Коментари Харесай

Започва изграждането на довеждащия водопровод на Брестовица

Със алегорична първа копка през днешния ден ще бъде обещано началото на създаване на довеждащия тръбопровод на село Брестовица. Трасето, по което ще се работи е с дължина към 8 километра. То стартира от издигнатите от община „ Родопи “ тринови водоизточника, които са с чиста вода и доста добър дебит, подчертаха от локалната администрация.

Дотук се стига след поредност от митинги на жителите наБрестовица поради казуса с качеството на водата в селото. Заради съществуването на манган, тя от 4 години е негодна за пиянство.

Досега страната не обезпечи средства за решаването на казуса. След последното неодобрение на хората отпреди няколко дни от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че е подписан контракт за заем за построяването на един от секторите, който ще докара водата до мрежата на Брестовица, който е на стойност 2 225 000 лева без Данък добавена стойност.

Пред Дарик Любомир Томов, ръководител на сдружението „ Живот за Брестовица “, откъдето провеждат митинга,вече съобщи че отпуснатите средства са извънредно незадоволителни.

Хората от селото желаят да получат гаранции и ясни периоди от виновните институции. На последния митинг преди петдни те бяха безапелационни, че в случай че това не се случи до месец, протеститеим ще продължатпред Министерски съвет, Парламента и Президентството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР