Съпругът на Лиляна Павлова - Пламен Николов си спретна почивка,

...
Съпругът на Лиляна Павлова - Пламен Николов си спретна почивка,
Коментари Харесай

Мъжът на Лиляна почива в Египет с Агромах

Съпругът на Лиляна Павлова - Пламен Николов си спретна отмора, съпроводен от шефа на скандално известната строителна компания Агромах - Христо Савев. Двамата са били на курорт в Египет през октомври на предходната година. Именно Агромах беше измежду строителни фирми-фаворити на ГЕРБ още от интервала, когато Павлова беше министър на районното развиване и благоустройството. От тогава Компанията постоянно печелеше сектори за ремонт изтласквайки съперниците, които подозираха, че става дума за другарски сделки.

Компанията на Христо Савев завоюва няколко огромни поръчки по време на кабинета Борисов-2. Агромах получи и ремонта на общински пътища в Западна и Южна България за над 100 млн. лева Консорциум с нейно присъединяване подписа и контракт за 155 млн. лева за частта на Струма. Спечелена е и поръчка на Агенция Пътна инфраструктура за отводняване на права от Марица на стойност 50 млн. лева Случаят притегли вниманието на прокуратурата, като предходната година ДАНС влезе в Агенция Пътна инфраструктура по сигнал на Европейската работа за битка с измамите (OLAF).

Две години по-рано Специализираната прокуратура, ГДБОП и чиновници на Национална агенция за приходите направиха претърсвания в офиси на Агромах в Пловдив, Благоевград, Лом и София в границите на следствие на активността на благоевградската компания и добитата от нея през 2014 година Пътища Пловдив. И оповестиха след извършена акция, че посредством кухи компании строителната група е ощетила бюджета с 14 млн. лева

Според прокуратурата са употребени буферни сдружения и подправени документи. Тогава държавното обвиняване заяви, че при претърсванията и изземванията в Лом са били открити и конфискувани златни украшения на стойност 500 хиляди лева При инспекция на офиса на "Агромах " в Благоевград пък, служителка на компанията е била хваната в опит да иенсе 1 млн. евро в сак.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР