Съпредседеталят на Демократична България Христо Иванов коментира в предаването Лице

...
Съпредседеталят на Демократична България Христо Иванов коментира в предаването Лице
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всеки, който тласка страната към избори, я тласка извън ядрото на Европейския съюз

Съпредседеталят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ декларираната ог ГЕРБ възможна поддръжка за партията му, в случай че тя получи третия мандат.

" Очевидно е, в случай че човек си аргументи да гледа това, което се случва в Народното събрание, ще види, че че всички политически сили като се изключи нас се занимават с предизборна акция. И от тази позиция сходен вид поръчки имат доста по-голямо значение за това по какъв начин да разбираем, че няма да подкрепим втория мандат, да минимизираме носенето на отговорност за това, че не сме подкрепили втория, прехвърляйки към третия. Така и по този начин никой не знае на кой ще го даде президента. Аз не мисля, че ние би трябвало да избързваме да разгласяваме втория мандат за завършил. Утре, доколкото знам, следва гледане на декларацията и това ще бъде миг, в който всеки в този текст с национални задания дали сме подготвени да кажем, че няма да се занимаваме с тях. Тук всеки си носи отговорността за себе си. На всички ни е ясно едно нещо - който поема отговорност за ръководството на тази страна в тази извънредно тежка обстановка, който поеме този парещ картоф, ще се опари грубо, даже съдбовно. И всички бягат от този картоф. И всеки си намира един текст, който да не му хареса, единствено и единствено да се избави от тази работа. Така че моят апел е, че не е въпросът да намерим текст, който да не ни харесва, а да дадем почтен отговор на българските гласоподаватели дали ние сме политически сили, дали сме подготвени да отговорим на фундаменталния въпрос на всеки, който желае доверието на жителите. Ти като искаш доверието на хората би трябвало да си подготвен да управляваш страната, а не да казваш, че ще ставаш съпротива. За това не би трябвало да минаваме елементарно през въпроса за втория мандат ", счита той.

" Ние сме подготвени да поемем отговорност за ръководство, за това съществено се отнасяме. Разговаряхме и с ГЕРБ, срещнахме се с проф. Габровски, даже организирахме доста изчерпателен диалог с него. Но съвестност значи не просто да имаме някакво държавно управление, а да има държавно управление, което да трансформира България. Всеки, който тласка страната към избори, той тласка България отвън ядрото на Европейския съюз. Ако отидем в този момент на избори, няма да влезем в Еврозоната и няма да получим скоро прозорец за Шенген ", съобщи Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР