Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов бе гост в Хитове в

...
Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов бе гост в Хитове в
Коментари Харесай

Веселинов: Макрон иска Кирил Петков да изпълни поетото обещание за РСМ

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов бе посетител в „ Хитове в мрежата “ по ТВ България 24. Той разяснява следните тематики:

– Опожаряването на културния дом „ Иван Михайлов “ в Битоля е пестник за държавното управление в РСМ, което индиректно подбуди това закононарушение.

Това е функционалност от дългогодишната политика в Македония за възпитаване в злоба към България.

Всячески се пробват да изчегъртат българщината в Македония.

Актът на палежа в действителност е пестник за македонското държавно управление, което е косвения подстрекател.

– Не може да се приказва, че Иван Михайлов е фашист. Той отхвърля на Хитлер да се сътвори обособена македонска страна.

Сигурно на 90% от хората в Македония не им е било ясно преди да избухне абсурда кой е Иван Михайлов, тъй като са се пробвали да „ ампутират “ от съзнанието им историята. И в този момент им го показват като надали не фашист, сатрап, който преди 1944 година е колил македонците. Това изобщо не дава отговор на истината. Той в действителност е отказал съдействие с Хитлеристка Германия.

Незаслужено се натрупаха ругатни по адрес на този популярен българин. Иван Михайлов еднопосочно и изрично – и той самичък в своите мемоари, а също и в доста други книги, изяснява същината на Македонския въпрос, изяснява какво е значело за тях – хората във Вътрешна македонска революционна организация тогава – лозунга „ Македония – Швейцария на Балканите “. Македония, в която права имат всички малцинства, само че която е българска по своя темперамент, тъй като българите са болшинство.

Днешните историци на македонизма не могат да простят на Иван Михайлов, тъй като той дезавоалира всички техни подправени тези.

– Вътрешна македонска революционна организация няма да допусне обезбългаряване на Македония.

– Ако се вдигне ветото, ние ще посочим виновника!

Френският президент Макрон, както и огромна част от европейските водачи, желае едно неизпълнено заричане на премиера Петков да бъде изпълнено.

Двойната политика по отношение на РСМ, за която и външният министър приказва, очевидно е реалност. И министър председателят ни работи против националните ползи и в прорез с рамковата позиция на 44-ия парламент по отношение на участието н районен съд Македония в Европейски Съюз. Говори се, че са обвързани парите от проекта за възобновяване с поддръжката на България до края на този месец да стартират договаряния с РСМ. Това би била една „ бомба със закъснител “, която десетилетия напред ще ощетява българите.

Ние, българите, като нация би трябвало да удържим национално виновната си политика и рано или късно да посочим с пръст виновника и да му търсим отговорност.

– „ Промяната “ не трансформира нищо, от което има изгода.

Правителството очевидно чака шестте милиарда от проекта за възобновяване, които да бъдат усвоени по не изключително транспарантен метод. Заводът за акумулатори наподобява корупционен план.

Явно това са част от проектите на ръководещите да се закрепят за по-дълго в случай че не в политическото, то най-малко в икономическото пространство на страната.

От 21 закона, които е приел последният парламент на „ смяната “, резултатът е един единствен – смениха управителните лица в администрацията със свои.

– Според Вътрешна македонска революционна организация задачата на интернационалните сили би трябвало да е прекъсване на войната в Украйна, а не да търсим кой пръв е почнал. Трябва да почитаме интереса и на двете страни.

– Европейски Съюз може официално да подсигурява, че РСМ ще съблюдава контракта с България в бъдеще. Но защото не е ясно по кое време РСМ ще бъде призната в Европейски Съюз, обещанията ще се размият във времето.

– България направи голям компромис като пусна Северна Македония в НАТО.

– Вътрешна македонска революционна организация е за нови, предварителни избори за Велико национално заседание за президентът да може да свика референдум и да приключи Народното събрание, в случай че хората са недоволни. Сега Народното събрание е безотговорен. Професия „ народен представител “ би трябвало да изчезне.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР