Съпредседателят на Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков описа три възможности

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков описа три възможности
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пред ГЕРБ има три варианта за правителство

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Кирил Петков разказа три благоприятни условия пред ГЕРБ преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

В пост във фейсбук Петков напомни какво са създали ПП-ДБ досега и означи, че са предложили кабинет, отпред с учен Денков, както и специалисти като проф. Тагарев в защитата. 

Според вид А на Кирил Петков, ГЕРБ могат да поддържат това държавно управление и да управляват осъществяването на програмата му през Народното събрание, и по този начин да бъдат част от решението България да бъде една естествена европейска страна.

При вид Б, счита депутатът, „ ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган, да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане “. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии, разяснява Кирил Петков.

Вариант В е да предпочетат избори - действително обаче това отново ги води до проект Б с Движение за права и свободи, просто договарянията ще се водят по тениски поради по-горещото време, тъй като разпределението на силите ще е фундаментално същото, счита Петков. Той прибавя, че „ тук просто президентът ще е имал още три месеца да ръководи “.

Кирил Петков написа още, че от ПП-ДБ са избрали тактика на прозрачността - посочили са и законодателната стратегия, и управническата, и цялостния състав на кабинета, с цел да може ГЕРБ с първия мандат да имат избора да създадат осведомено решение за бъдещето на България. 

По думите му „ в този момент е време за тяхната отговорност - решение, което или ще придвижи страна напред или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско ръководство “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР