Съперничеството между Рафаел Надал и Роджър Федерер е едно от

...
Съперничеството между Рафаел Надал и Роджър Федерер е едно от
Коментари Харесай

Уимбълдън очаква потенциален полуфинал Надал - Федерер

Съперничеството сред Рафаел Надал и Роджър Федерер е едно от емблематичните за актуалния тенис. Затова почитателите на аристократичния спорт чакаха с неспокойствие жребия за “Уимбълдън”. Още повече, че дни преди тегленото му Рафа възнегодува против решението на домакините да го слагат под №3 в схемата, макар че е №2 в света. Мнозина се надяваха Рафа да не попадне в половината на Маестрото, с цел да могат вероятно да гледат класиката чак на финала, само че жребият реши тъкмо противоположното. Така двамата ще се срещнат на полуфиналите, в случай че, несъмнено, завоюват мачовете си преди този момент. В случай, че огромните любимци не позволен изненада, Рафа ще би трябвало да победи и Роджър, и Новак Джокович, с цел да вдигне шампионския трофей.

Федерер започва против южноафриканеца Лойд Харис, а във втория кръг го чака по-добрия всред британеца Джей Кларк и американския квалификант Ноа Рубин. В четвъртината му са още Кей Нишикори, Джон Иснър, Матео Беретини и Борна Чорич.

Надал пък ще има за противник на старта Юичи Сугита, а във втория кръг може да играе с Ник Кирьос. Именно австралиецът спря испанеца на осминафиналите през 2014 година Сред евентуалните му съперници за четвъртфиналите пък е австриецът Доминик Тийм, който победи на финала на “Ролан Гарос”.

Миналогодишният първенец и лидер в главната скица Новак Джокович ще стартира отбраната на купата си против 57-ия в света Филип Колшрайбер. Във втори кръг сърбинът може да срещне Малек Джазири или Денис Кудла, до момента в който в трети го чака възможен конфликт с Душан Лайович. Гаел Монфис е негов евентуален противник за осминафиналите, а за място на полуфиналите Ноле може да спори със Стефанос Циципас. Следващото му затруднение пък може да бъде Александър Зверев или Кевин Андерсън, които са другите най-високо сложени тенисисти в неговата половина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР