Съобщенията съдържат линк към сайт с рекламни клипове, някои от

...
Съобщенията съдържат линк към сайт с рекламни клипове, някои от
Коментари Харесай

Подла схема с реклами надува сметките ни за телефон

Съобщенията съдържат линк към уебсайт с рекламни клипове, някои от които несъответствуващи за децаЗа телефонна машинация с нежелани платени търговски известия алармираха поданици на Варна. Те се абонирали без да подозират. SMS-те са от къс номер 1217 и приемането им неведнъж усилва сметките на пострадалите към мобилните оператори.

``
реклама
Преди месец Петя Иванова остава неприятно сюрпризирана от повишената сметка за мобилния телефон на 13-годишната си щерка. " Вместо 15 лв., какъвто е абонаментният ѝ проект, разбрах, че би трябвало да платя към 70 лв.. Оказа се, откакто получих разпечатката, че става въпрос за търговски есемеси ", сподели тя пред Българска национална телевизия.

Съобщенията съдържат линк към уебсайт с рекламни клипове, някои от които несъответствуващи за деца. Служители на мобилния оператор обявиха, че всичко е законно, тъй като единствено дават чартърен мрежата си на търговски сдружения и не носят отговорност за наличието на известията.

" Всъщност ми стана безпределно забавно по какъв начин нещо толкоз аморално, като това да подвеждаш потребителя, може да бъде легално! ", споделя Иванова.

Детето твърди, че не е удостоверило приемането на комерсиалните известия. Майката се обажда на номера, посочен в рекламните SMS-и, с цел да спре приемането им.

" Даде ми, че е изключен или пък реагираше като фиктивен номер. След това ме посъветваха да изпратя SMS със " СТОП " -направих го, само че все пак SMS-ите продължиха. Служител на мобилния оператор ми загатна, че няма различен метод да се отърва от тези SMS-и, без да сменя картата ", уточни майката.

От Комисията за отбрана на потребителите обявиха, че това е нелоялна процедура, тъй като потребителят не постоянно схваща, че е дал единодушието си за платените известия. По гледище на комисията абонирането за тях към този момент ще става с няколко стъпки, а не с едно кликване на бутон, както до момента.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР