Санкция от 500 до 1500 лева за шофьори, които не

...
Санкция от 500 до 1500 лева за шофьори, които не
Коментари Харесай

Сериозни глоби за неукрепени товари и неизправни коли

Санкция от 500 до 1500 лв. за водачи, които не са укрепили товара на колите си, одобри Народното събрание.

Депутатите утвърдиха дефинитивно промени в Закона за придвижването по пътищата.

Готова е и наредбата какви товари с какво да се укрепват, посочи основният секретар на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " Дамян Войновски в коридорите на Народно събрание.

Той обясни, че става въпрос по-скоро за обемни товари, най-много за пикапи, товарни коли до 3,5 тона, а не, по думите му, когато някой е тръгнал на отмора със ските или велосипеда си.

От 50 до 500 лева ще е глобата за лице, ръководещо неизправно транспортно средство.

Законодателите разшириха обсега на транспортните средства, които подлежат на периодически механически прегледи, до най-рисковата група участници в придвижването - двуколесните и триколесните транспортни средства и високоскоростните трактори. Така на прегледи подлежат отсега нататък и мотопеди, и транспортни средства с атракционна цел.

Техническите прегледи към този момент ще са според от категорията, а не от типа на транспортното средство. Забранява се и ще има санкция за техническо лице, което манипулира километража.

Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " при определяне на мним обзор в пункт ще може служебно да го приключи, изясни още основният секретар Дамян Войновски.

Облекчават се условията във връзка с разрешителния режим за пунктовете. При приключването на петгодишния период, удължаването ще става единствено със заявление.

Народно събрание гласоподава взаимно признание на удостоверенията за техническа редовност в границите на Европейския съюз, както и служебно преустановяване на регистрацията на транспортно средство при техническа нередовност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР