Сан-Франциско стана първият град в САЩ, където електромобилите и хибридните

...
Сан-Франциско стана първият град в САЩ, където електромобилите и хибридните
Коментари Харесай

Електромобилите и хибридите са завладели повече от половината пазар на нови автомобили в Сан Франциско, а Tesla доминиращ играч

Сан-Франциско стана първият град в Съединени американски щати, където електрическите автомобили и хибридните транспортни средства съставляват повече от 50 % от продажбите на нови коли. Крайъгълният камък беше доближат през март, като продажбите на електрифицирани коли са даже по-високи през април с 53,1 %, откри ново изследване на S&P Global. Според статистиката, всяка четвърта нова кола, продадена в Сан Франциско през март, е създадена от Tesla.

Анализаторите допускат, че триумфът на електрифицираните коли в този район се дължи на две съществени аргументи. Първо, демографски популацията на града е по-младо от другите елементи на Съединените щати. Второ, те са по-добре. Например, 46% от жителите на града печелят повече от 200 000 $ годишно. Сред типичните купувачи на електрически автомобили в цялата страна, 40% имат този приход.

Концентрацията на купувачи на електрифицирани коли не се лимитира до самия Сан Франциско. Близките градове като Лос Алтос, Саратога, Пиемонт и други способстват за цялостната електрификация на превоза в региона на Съединени американски щати, оповестяват S&P Global. Любопитното тук е, че Сан Рамон, където се намира световната щаб-квартира на петролния колос Chevron, има най-голям % на навлизане на електрическите автомобили.

Въпреки че хибридите са съдействали за триумфа на електрифицираните коли, чисто електрическите коли са по-популярни в Сан Франциско, в сравнение с в останалата част на Америка. Подобни транспорти тук съставляват 34,3 % от продажбите през март, което е повече от четири пъти от междинното за страната. И съвсем една от четири нови коли, продадени в окръг Сан Франциско, без значение от вида на задвижването, е създадена от Tesla.

Tesla обаче не е единственият авто производител, постигнал огромен триумф. Например, продажбите на Volkswagen ID.4 през март са четири пъти по-високи тук, в сравнение с в останалата част на страната. Доминирането от позиция на продажбите на електрически автомобили в Сан Франциско безспорно е позитивен знак за техните производители, само че се отбелязва, че богатите хора към момента са главните купувачи. Докато възходящата конкуренция и данъчните облекчения водят до по-достъпни модели, за останалата част от Съединени американски щати цената евентуално ще остане съществена спънка в обозримо бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР