Samsung Electronics днес обяви началото на масовото производство на 16GВ

...
Samsung Electronics днес обяви началото на масовото производство на 16GВ
Коментари Харесай

Samsung започва масово производство на 12nm DDR5 DRAM – най-модерната RAM в света

Samsung Electronics през днешния ден разгласи началото на всеобщото произвеждане на 16GВ DDR5 DRAM чипове, основани на най-новата технология от клас 12nm. Използването на тази технология разрешава понижаване на енергопотреблението от чиповете, както и приемане на повече микросхеми от една пластина.

„ Използвайки диференциран софтуерен развой, водещата в промишлеността 12nm DDR5 DRAM на Samsung обезпечава изключителна продуктивност и енергоефективност. Най-новата ни версия на DRAM отразява непрекъснатия ни блян към водачество на DRAM пазара освен благодарение на високопроизводителни и висококапацитивни артикули, които дават отговор на потребностите на компютърния пазар за широкомащабна обработка на данни, само че и посредством комерсиализиране на решенията от последващо потомство, които поддържат по-висока продуктивност “ – сподели Jooyoung Lee, който е изпълнителен вицепрезидент по DRAM продуктите и технологиите в Samsung Electronics.

В съпоставяне с предходното потомство, новата 12nm DDR5 DRAM на Samsung понижава потреблението на сила с 23% и усъвършенства добива на пластини с 20%. Samsung отбелязва, че високата енергоефективност прави процеса идеално решение за световните ИТ-компании, които желаят да понижат потреблението на сила и въглеродните излъчвания в своите сървъри и центрове за данни.

Разработеният от Samsung софтуерен развой от клас 12nm за произвеждане на RAM чипове стана допустимо, с помощта на потреблението на нов материал (диелектрик) със статична диелектрическа проницаемост, по-голяма от тази на силициевия диоксид (High-k), което спомага за увеличение на електрическия потенциал на една клетка. Големият потенциал усилва разликата в електрическия капацитет в сигналите за данни, което улеснява точното им разграничение.

Семействата 12nm памети DDR5 DRAM ще оферират скорости до 7.2Gbps (DDR5-7200). Samsung означи, че тази RAM е способна да обработва два 30GB UHD-филма за към секунда.

Samsung приключи своята оценка за съгласуемост на 16GВ DDR5 DRAM с AMD платформите от предишния декември. Предвижда се новата линия памети да се употребява в центровете за данни, за калкулации в региона на изкуствения разсъдък и необятен набор от други задания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР