Самоубийствено решение в края на последната четвърт и спорно съдийско

...
Самоубийствено решение в края на последната четвърт и спорно съдийско
Коментари Харесай

Самоубийствен риск + съдийско рамо: Питсбърг са на прага на елиминацията

Самоубийствено решение в края на последната четвърт и противоречиво съдийско решение са на път да изхвърлят Питсбърг от плейофите в НФЛ. „ Металурзите” изгубиха с 28:31 гостуването си на Ню Орлийнз и ориста им е в непознати ръце. Питсбърг бяха водачи в АФК Север през голямата част от сезона, само че в този момент би трябвало да се надяват на помощ от Кливлънд последната седмици от сезона с цел да не гледат елиминациите по малкия екран.

„ Жълто-черните” водеха с четири точки 4:12 мин. преди края и се готвеха за пънт от 42-ия ярд в половината си, когато взеха решение да опитат да вземат недостигащите пет ярда. Розъвелт Никсън беше спрян преди отметката на първия даун. Ню Орлийнз получиха топката съвсем на центъра с цялостен набор от таймаути и премного време за победния тъчдаун.

Тогава пристигна идващия сериозен миг в самоубийството на Питсбърг. Веднага след ТВ таймаута 2:00 мин. преди края на четвърти-даун-за-два пасът на Дрю Брийс (27 от 39 за 326 ярда) се озова на земята. По команда обаче зебрите захвърляха знамена за нарушаване в отбрана, давайки на Ню Орлийнз нов набор опити.

35 секунди по-късно Брийс откри Майкъл Томас на крайната линия за оказалия се надвит тъчдаун в мача.

Питсбърг въпреки всичко останаха с късмет най-малко да се преборят за продължение. Но 41 секунди преди края Джуджу Смит-Шустър изтърва топката на 35-ия ярд в половината на домакините. Демарио Дейвис овладя и обезпечи на Ню Орлийнз домакинско преимущество в плейофите на НФК.

В конференцията останаха свободни само двете „ уайлд кард”, за които битка до последно водят Сиатъл, Минесота и Филаделфия.

В АФК Ню Инглънд и Хюстън си осигуриха място в елиминациите. Там ще играе и спечелилият в мача Тенеси – Индианаполис идната неделя.
Резултати :
Тенеси – Вашингтон 25:16
ЛА Чарджърс – Балтимор 10:22
Кливлънд – Синсинати 26:18
Далас – Тампа Бей 27:20
Детройт – Минесота 9:27
Индианаполис – НЙ Джайънтс 28:27
Маями – Джаксънвил 7:17
Ню Инглънд – Бъфало 24:12
НЙ Джетс – Грийн Бей 38:44
Филаделфия – Хюстън 32:30
Каролина – Атланта 10:24
Аризона – ЛА Ремс 9:31
Сан Франциско – Чикаго 9:14
Ню Орлийнз – Питсбърг 31:28
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР