Самопровъзгласилата се за първата космическа нация в света - Асгардия,

...
Самопровъзгласилата се за първата космическа нация в света - Асгардия,
Коментари Харесай

Руснак стана президент на космическата нация Асгардия

Самопровъзгласилата се за първата галактическа нация в света - Асгардия, избра собствен президент в австрийската столица Виена. Това е съветският компютърен инженер и предприемач Игор Ашурбейли. Той даде обещание на бъдещите си жители да изведе в орбита страна, в която се живее в мир и естетика, оповестява Българска телеграфна агенция.

Церемонията във Виена събра към 200 души в някогашния императорски замък Хофбург. На нея Ашурбейли показа знаме, химн и конституция на Асгардия, която е кръстена на град от скандинавската митология. Руснакът даде обещание философска, юридическа, научна и техническа рамка, с цел да даде на всички хора на Земята еднакъв достъп до Космоса. Според него към 200 хиляди души в целия свят към този момент са кандидатствали в интернет, с цел да станат жители на Асгардия.

След избирането му за водач на галактическата нация Ашурбейли съобщи, че човечеството е въвлечено в непрекъсната серпантина от кръвопролитни войни, които са главно за територии и естествени запаси.

" Събирайки се към Асгардия, прогресивната част от човечеството може да предложи опция на цивилизацията на Земята, като размени геополитиката с галактическа политика ", сподели още той.

Бившият британски народен представител Лембит Опик бе определен за ръководител на Народното събрание. Съвсем скоро Асгардия би трябвало да се снабди с министерски съвет, администрация и централна банка за бъдещата си криптовалута.

Миналата година в Космоса беше изстрелян първият сателит на Асгардия. Очаква се още няколко спътника да бъдат изведени в Космоса и да стартират да дават цифрови услуги на жителите на нацията.

Досега Ашурбейли е финансирал плана със лични средства и частни дарения. След време жителите на Асгардия ще би трябвало да заплащат годишна такса за поданство от 100 евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР