Самопровъзгласил се градски съвет ратифицира резултатите от псевдореферендума от 2014

...
Самопровъзгласил се градски съвет ратифицира резултатите от псевдореферендума от 2014
Коментари Харесай

Руснаците назначиха свой кмет на Мариупол

Самопровъзгласил се " градски съвет " ратифицира резултатите от псевдореферендума от 2014 година за основаването на така наречен ДНР в града.
Руските окупатори са избрали подправен кмет на Мариупол, сподели съветникът на кмета Петър Андрюшченко в своя Telegram канал Andryushchenko Time. Тази „ чест “ била присъдена на народен представител от Общинския съвет от Опозиционната платформа за живот.

Андрюшченко заяви за среща на някогашната секта „ Опозиционна платформа – За живот “ на територията на учебно заведение No53. Там те избрали двама сътрудници - Константин Иващенко и Евгений Хармишев - за водач и секретар на общността.

„ По наша информация, с цел да се подсигурява вярната картина, доста други депутати и представители на локалните управляващи от Мариупол и близките села бяха докарани на тази подправена среща с оръжие. Това е директна насила към съдействие, или по-скоро изнудване със опасност за живота и околните “, се споделя в известието.

Според Андрюшченко самопровъзгласилият се „ градски съвет “ е утвърдил резултатите от псевдореферендума от 2014 година за основаването на така наречен ДНР в Мариупол. Той счита, че тази среща е реакция на формалното решение на Общинския съвет на Мариупол за изключване на депутатите от Опозиционната платформа за живот и Партията на шериата.

Снимка: ТВ канал " Украйна 24 "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР