Самолетният способ е много по-ефективен и евтин срещу градушки. Това

...
Самолетният способ е много по-ефективен и евтин срещу градушки. Това
Коментари Харесай

Порожанов: Самолетният способ е много по-ефективен и евтин срещу градушки

Самолетният прийом е доста по-ефективен и на ниска цена против градушки. Това сподели министър Румен Порожанов на среща с регионалния шеф на Плевен Мирослав Петров, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.

Министър Порожанов означи, че сега отбрана от градушки се подсигурява за 1/3 от земеделските територии.

,,Градоносните облаци се третират непосредствено. Законът сме го вкарали, минал е на първо четене. Веднага започнаха мнения, че би трябвало да се доплаща от един или от различен, само че в последна сметка това са солидарни процеси. Всеки чака, че на него няма да му се случи, само че в един миг може да бъде обиден много сериозно”, сподели още министър Порожанов.

Той акцентира, че това са най-активните месеци. "Миналата година бележи пик в количеството изстреляни ракети - 14 000 ", сподели още министърът на земеделието и храните.

Министър Румен Порожанов ще посети Долна Митрополия за среща с локалния ветеринарен доктор по отношение на погиналите пчелни фамилии след градушката. „ Имаме установено напръскване на аграрни производител без да е спазен уведомителния режим”, разяснява министър Порожанов. Според него пробите ще се окажат позитивни. Министърът добави, че ще бъдат открити унищожените от този развой пчелни фамилии, а ощетените пчелари ще бъдат обезщетени със средства по de minimis.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР