Самолет Ил-76 на Руската федерация се разби в руската Белгородска

...
Самолет Ил-76 на Руската федерация се разби в руската Белгородска
Коментари Харесай

Руски Ил-76 се разби до Белгород. Превозвал е украински пленници, твърди Москва

Самолет Ил-76 на Руската федерация се разруши в съветската Белгородска област, предадоха осведомителните организации. Москва твърди, че на борда му е имало 65 украински военнопленици, превозени за замяна с съветски жители.

Киев до момента не е коментирал новината. Украински медии, които се базират на неназовани източници, настояват, че падналият аероплан е превозвал ракети за съветските въоръжени сили.

Новината идва на фона на в Украйна. Русия нападна по цялата граница, а Украйна има дефицит на муниции. Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба по-рано беше споделил, че " обстановката е доста сериозна, може би даже по-сериозна, в сравнение с е била от началото на съветската инвазия преди съвсем две години ".

Вестник, с позоваване на източници от въоръжените сили на Украйна заяви, че самолетът е превозвал ракети за системите за противовъздушна защита С-300, нужни за съветската войска.

Инцидентът е станал през днешния ден към 11 ч. московско време при осъществяване на планов полет, се споделя в известието на съветската държавна организация ТАСС. Освен 65 украински военнопленници, на борда е имало и 6 души екипаж, както и 3 лица, съпътстващи военнопленниците, написа организацията.

Все още не е ясно кой е свалил самолета, само че в едно от публикуваните видеа от мястото на рухването, във въздуха се виждат следи от гърмеж на ракета или снаряд на противовъздушна защита.

Все още няма публична информация от Киев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР