Само за няколко часа отрова, разпръсната на улица в София,

...
Само за няколко часа отрова, разпръсната на улица в София,
Коментари Харесай

Разпръсната отрова по улица в София уби пет кучета само за няколко часа

Само за няколко часа отрова, разпръсната на улица в София, умъртви пет кучета. Стопани описват, че препаратът е бил толкоз мощен, че животните умирали за минути. На разнообразни места са сложени кренвирши, напълнени с бяло вещество, осведоми.

„ Дъщеря ми изведе кучето, с цел да го разноски. След като се прибира, животното очевидно е взело от това нещо и по-късно пада на тротоара. Тресе го, трепери и не може да диша”, изясни пострадал, чийто домакински любим е бил токсичен.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче декларирали, че няма причинител и няма какво да се направи.

„ Хората са постъпили вярно, като незабавно са подали сигнал. Полицията има написана от 2014 година процедура за неотложно реагиране при такива случаи. Тя явно не е спазена от индивида, получил сигнала”, уточни Явор Гечев.

Процедурата планува незабавно на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценя дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

„ Може би, би трябвало да пострада някое дете, с цел да се задействат най-сетне от полицията и да разработят доста ясна процедура и тя да се спазва”, посочи още Гечев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР