Само за броени часове криминалисти от Пловдив разкриха извършители на

...
Само за броени часове криминалисти от Пловдив разкриха извършители на
Коментари Харесай

Дързък грабеж: Румънци пребиха и ограбиха сънародници в Пловдивско

Само за броени часове к риминалисти от Пловдив разкриха причинители на дръзновен обир, оповестиха от полицията.

Към 4:00 часа на 17 юни в Районно управление-Труд постъпил сигнал от гражданин на Строево - пред адреса му двама румънски жители били ограбени, след нанесен им побой.

Сформираният неотложно екип от проверяващи от Районното ръководство и от отдел „ Криминална полиция “ подхванал нужните дейности за изясняване на обстоятелствата и събитията към сигнала.

В рамките на следствието те открили, че пострадалите пристигнали в страната с желание да купуват череши, за малко спрели за отдих с товарния си автомобил в село Строево.

Докато бил в багажното поделение, единият от тях бил атакуван от двама маскирани , които го привели в безпомощно положение и му лишили чантичка с 8500 евро и 9000 леи , след което се отдръпнали в незнайна посока.

Пострадалият бил превозен в болница з а оказване на здравна помощ. По " горещи следи " проверяващите достигнали до информацията, че нападателите - двама мъже и жена - на 34 години от Румъния, се придвижвали с автомобил с немска регистрация.

Късно предната вечер колата влезнала у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе и отново от там минала в Румъния рано сутринта, незабавно след грабежа. Последвало оповестяването им за търсене и вследствие на дейната интервенция и подпомагане на чиновници от ДМОС, още същия ден те били арестувани от локалните управляващи.

Жената е разпитана като очевидец и освободена . Окръжната прокуратура в Пловдив е издала европейска заповед з а арест за двамата мъже.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР