Само след няколко седмици трябва да влезе в сила забрана

...
Само след няколко седмици трябва да влезе в сила забрана
Коментари Харесай

Китайски камери все още пазят американски бази

Само след няколко седмици би трябвало да влезе в действие възбрана федерални структури в Съединените щати да купуват китайско съоръжение. Камери за видеонаблюдение обаче към момента се употребяват в доста американски бази съгласно публични документи, написа " Файненшъл таймс ".

" Хиквижън " - 42% благосъстоятелност на китайското държавно управление - са измежду фирмите, прочули се с продажби на китайска технология за наблюдаване в Африка и на други континенти, само че и в Синцзян, където забележителна част от популацията са уйгури.

Не единствено там се употребяват камерите им - това се случва и във военновъздушната база " Питърсън " в Колорадо, където са Американското военновъздушно-космическо командване (NORAD) и централата на Космическото командване на военновъздушните сили.

Хиляди камери

За камери на " Хиквижън " базата е изхарчила 112 хиляди $ през 2016 година Според неин представител те не са свързани с най-основното равнище на сигурност, нито с класифицираните зони, не са свърани и с интернет или мрежите на военновъздушните сили. Базата възнамерява да оцени и " размени " системите.

Изследователска база на военноморските сили в Орландо също има такива камери - за 4000 $. Сделката е станала след приемането на закон, забраняващ на федералните организации да купуват телекомуникационно и видеооборудване от " Хиквижън " и други две китайски, " Дахуа " и " Хитера ". И тези камери не са свързани с интернет, изясняват от базата. " Хиквижън " продава камери и на полицейски ръководства в Масачузетс, Колорадо и Тенеси. Само в полицията на Мемфис (Тенеси) има 1500.

Държавният департамент пък купува радиочасти на " Хитера " за посолството си в Гватемала. Това е станало след закона, забраняващ покупка на такава техника, а камерите съгласно армейски документ са желани за образование на специфичните сили, защото се употребяват доста от " Ислямска страна ".

" Форт дръм ", купил камери на " Хиквижън " за 30 хиляди $ през 2018 година, също отхвърля да разяснява. Компанията от своя страна изрази " разочарованието си " от закона, написан " небрежно без задоволително доказателства или следствие ".

Втори по пазарен дял

Основна причина за този взрив е цената - от 2010 година насам " Хиквижън " навлиза на пазара на средства за наблюдаване в Съединени американски щати, като предлага евтини други възможности на " Аксис " и " Бош ". Към 2016 година към този момент е вторият максимален снабдител на такова съоръжение с 8.5% от пазар. По-голям тогава е делът единствено на " Аксис " с 11 на 100 съгласно IHS Markit. Малкият бизнес полицията, наподобява, са най-големите клиенти.

Заради същия закон, гласуван предходната година, федералните организации не да могат да купуват и от " Хуауей ". Сега доста институции в Съединени американски щати са под напън да преминат към други възможности.

В резултат на закона през 2018 година бе маркиран първият спад в продажбите на " Хиквижън " в Съединени американски щати. Акциите поевтиняха с 20%, откогато законът бе разгласен.

Техниката на китайската компания обаче основава още един проблем - тя не всеки път може да бъде проследена. Някои американски марки имат съглашение с компанията, като употребяват нейно съоръжение, само че го преопаковат и продават със личните си марки. Законът не не разрешава категорично да се купуват такива артикули, само че казусът с тях е, че софтуерът може да бъде изменен от китайската компания, която изпраща обновления на препродаващите компании.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР