Само през първата работна седмица на 47-то Народно събрание ние

...
Само през първата работна седмица на 47-то Народно събрание ние
Коментари Харесай

Костадинов обяви първите законопроекти, които внася Възраждане в НС - единият касае Гешев

Само през първата работна седмица на 47-то Народно заседание ние от " Възраждане " към този момент внесохме Закон за промени в правосъдната система и проекто-промени в Закона за здравето за да се отстрани зеленият документ, във Facebook.

Ще продължим да остояваме предизборните си цели. Ще се опитаме да ги осъществим със наличие в Народно събрание. Но това зависи дали ще имаме парламентарна поддръжка ", написа още той.
" Възраждане " желае Народното събрание, а не държавното управление да афишира изключителна епидемиологична конюнктура
Най-малката партия в 47-то Народно заседание " Възраждане " внася предложение за промени в Закона за здравето. Ако бъдат признати, парламе...

Ето какво съставляват предложенията за промени в Закона за правосъдната власт:

1. Детайлизира се процедурата по освобождение от служба на Главния прокурор и ръководителите на висшите съдилища при осъществени нарушавания по член 129 ал.3 т.5 от Конституцията.

Регламентира се кой може да внесе предложение, органът, който взима решенията, редът и периодите за това.

Въвежда се опция за краткотрайно премахване от служба на Главния прокурор, ръководителите на висшите съдилища и изборните членове на Висш съдебен съвет при формирани против тях наказателни и дисциплинарни производства. Досега тази опция касаеше единствено редовите магистрати. Въвежда се условие това премахване да е наложително поради опцията за влияние, въздействие и други и поради високия публичен интерес. Срокът е до 3 месеца, както за останалите магистрати.

2.Предлага се смяна на структурния състав на Висш съдебен съвет, като при реализиране на избор на членовете на Висш съдебен съвет от квотата на Народното събрание се слага наложително условие за едно хабилитирано лице по публичноправни науки и 2 лица, минали през трите равнища на правосъдната власт със специализация по публичноправни науки, административно право и развой – за всяка от двете колегии на Висш съдебен съвет.
Ненков: Искам от партия " Възраждане " да забранят наводненията, както зелените документи
Причините за слабия имунизационен развой у нас се дължат на " срамежливия " метод, по който управляващите призоваваха хората да се ваксинират....

Предлага се ограничаване за административни ръководители на органи на правосъдната власт да бъдат предлагани за членове на Висш съдебен съвет до приключване на 5 години от преустановяване на мандата им като ръководители.

3.Предлага се извеждане на Националната следствена работа от системата на прокуратурата и обособяването ѝ като независим орган на правосъдната власт съгласно Конституцията.

Предлага се в избрани посочени случаи шефът на Национална следствена служба да придобива краткотрайно качеството „ изпълняващ длъжността прокурор по следствието против Главния прокурор и неговите заместници “. Пълният текст на законопроекта.

Информация за измененията, които " Възраждане " предлага в Закона за здравето.

Законопроектът можете да видите.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР