Само преди два месеца (в средата на август) разследването по

...
Само преди два месеца (в средата на август) разследването по
Коментари Харесай

Няма данни за престъпление. Има ли изненадани? Прекратиха разслед...

Само преди два месеца (в средата на август) следствието по “БарселонаГейт ” отиде при нов прокурор, който трябваше да реши дали да се изиска имунитета на Бойко Борисов като народен представител, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.

 

Припомняме още, че откакто делото потъна и дълго време не бе ясно какво тъкмо се случва по него, абсурдът получи нов подтик на фона на разтърсвания в прокуратурата преди няколко месеца. След като връзките сред Иван Гешев като основен прокурор и заместникът му в лицето на Борислав Сарафов стигнаха повратна точка, Сарафов самичък упрекна началника си, че държи съответни каузи на трупчета. В частност загатна БарселонаГейт, а някъде там прокуратурата стартира и да работи интензивно по случая - поискани бяха имунитети, преведени бяха документи и доказателства, предоставени от непознати страни. 

 

“В показанията на очевидците не се съдържат изказвания Б. Борисов да е упълномощил персонално или посредством медиатор осъществяването на договорка през март 2013 година за закупуване на неподвижен парцел в Испания – къща с прилежаща повърхност и басейн, находящ се в гр. Барселона, както и да е дал имущество за закупуването й в размер на близо 3 млн. евро. Не се съдържат изказвания да е предоставено на различен да  прикрие действителните права, както и очевидецът Борисов да е указал парцелът да бъде апортиран или да е упълномощил персонално или посредством медиатор осъществяването на превод на валута за наем на различен неподвижен парцел - магазин в Барселона, Кралство Испания ”, показват от прокуратурата.

 

Наблюдаващите прокурори са стигнали до заключението, че изказванията за независими дейности на Борисов, а точно, че последният бил закупил къщата в Барселона, съдържащи се в показанията на очевидците Ченалова и Бакалова, не са от темперамент да обосноват с нужната степен на решителност обвинителна теза. 

 

При техния разбор се открива, че същите не обезпечават съответна, безапелационна и непротиворечива доказателствена информация по отношение на основни детайли от състава на закононарушението по член 321 от Наказателен кодекс, а точно време /периодичност/ на неговото реализиране, както и за самостоятелни прояви на Борисов, посредством които същият да е показал своята принадлежност към проведено незаконно съдружие, за което е било формирано наказателното произвеждане. 

 

В тези им елементи показанията на коментираните очевидци са неконкретизирани и непоследователни,  поднесени в обобщаваща и декларативна форма, показанията им имат темперамент на съмнение и са учредени на осъществен от самите очевидци разбор на техни субективни усещания за обстоятелства и условия, които не могат да бъдат тествани в хода на досъдебното произвеждане със съответните процесуални начини. Показанията на двете свидетелки не се поддържат от другите доказателства по делото.

 

От направената по делото счетоводна експертиза, в частта, анализирала придвижванията по сметките на Б. Борисов, не са били открити относими към актуалното произвеждане транзакции. От заключението на вещото лице излиза наяве, че къщата в Барселона е закупена със средства на комерсиално сдружение с предмет на активност образуване и реализиране на вътрешен и интернационален туризъм и обвързваните с него туристически услуги и други

 

С оглед неналичието на доказателства за осъществено закононарушение прокурорите от Софийска градска прокуратура приключват досъдебното произвеждане, формирано за присъединяване в проведена незаконна група.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР