Само няколко дни след постигането на примирие в търговската война

...
Само няколко дни след постигането на примирие в търговската война
Коментари Харесай

САЩ предлагат допълнителни мита за европейски стоки за 4 млрд. долара

Само няколко дни след постигането на помирение в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, американските ръководещи усилиха натиска върху Европа в дълготрайния спор по отношение на дотациите за самолети на " Еърбъс ", заплашвайки да наложат високи митнически цени за вноса на спомагателни артикули от Европейски Съюз на стойност 4 милиарда $, оповестява Ройтерс.

В понеделник вечерта офисът на Търговския представител на Съединени американски щати разгласява лист с спомагателни артикули - в това число маслини, италианско сирене, паста, шотландско и ирландско уиски - които биха могли да бъдат наранени от новите цени, в допълнение към към този момент избрания през април първи лист на европейски артикули на стойност 21 милиарда $, подлежащи на високи мита.

Американският търговски представител заяви, че прибавя 89 тарифни подкатегории към първичния си лист, включващ и разнообразни метали, в отговор на направени обществени мнения, само че без да даде повече пояснения.

Съединените щати и Европейски Съюз заплашиха да наложат взаимни цени за милиарди долари на самолети, трактори и храни в съвсем 15-годишен спор в границите на Световната комерсиална организация във връзка с дотациите за самолети, предоставяни надлежно на американския самолетостроителен производител " Боинг " (Boeing Co.) и на неговия главен европейски съперник " Еърбъс " ( Airbus SE).

През предишния месец висши чиновници от " Боинг " и от Американска авиокосмическа комерсиална формация приканиха държавно управление на Съединени американски щати да приспособи деликатно каквито и да било цени, налагани на Европейски Съюз за нелегално субсидиране на " Еърбъс ", с цел да се избегне увреждането на ползите на американските производители.

Съветът за дестилирани спиртни питиета на Съединени американски щати пък подлага на критика последните закани за цени на администрацията на Тръмп и предизвести, че те ще застрашат американските работни места и ще навредят на потребителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР