Само луди хора, лишени от морал, могат да говорят за

...
Само луди хора, лишени от морал, могат да говорят за
Коментари Харесай

Мария Захарова: Само луди глави говорят, че Русия желае да нападне Украйна

Само луди хора, лишени от морал, могат да приказват за хипотетичното желание на Русия да " нападне " Украйна.

Това заяви през днешния ден формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал Rete4.

„ Когато четем западните издания през последните два месеца, чуваме изказвания от Белия дом и " Даунинг стрийт ", че Русия има намерение да нападна (Украйна - бр.), разбираме, че единствено луди, луди, непосветени хора могат да кажат това. Това граничи със заблудата “, сподели тя.

Захарова означи, че във връзка с хипотетичното изказване за „ експанзия “ на Русия против Украйна Вашингтон не желае да чуе, че „ приказваме за придвижване на войски през съветска територия “.

„ Всичко, което се случва в този момент, към този момент се е случило на Запада “, добави говорителката на съветското външно министерство, цитирайки сходството на обстановката с 2003 година, когато Съединени американски щати търсеха опрощение за навлизане в Ирак.

Тя посочи още, че доставките на съветски природен газ дотолкоз придизвикват друзнението им, че американската страна желае да получи този голям пазарен дял.

„ Те измислят обстановки към Украйна,... пробват се да вкарат спънат плана „ Северен поток 2 “, с цел да убедят Германия да го изостави и да завладее този пазар,, и да стартира да доставя своите запаси “, изясни Захарова.

Както писахме по-рано, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да договаря за обстановката към Украйна и за гаранции за сигурност в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР