Сам Лоус спечели своята първа победа в Moto2 от ноември

...
Сам Лоус спечели своята първа победа в Moto2 от ноември
Коментари Харесай

Лоус с първа победа от ноември 2021-ва след едно безгрешно каране на „Херес“

Сам Лоус завоюва своята първа победа в Moto2 от ноември 2021 година, откакто завоюва конкуренцията за Гран При на Испания в междинния клас. Последният успех на британеца преди днешния ден бе в Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Мизано “ в Италия.

Лоус стартира днешното съревнование на „ Херес “ от полпозишъна, само че не старта бе изпреварен от водача в генералното класиране Педро Акоста. Още преди края на първия тур обаче британецът съумя да си върна първата позиция, със страхотна маневра на прекъсването за финалната крива на испанското трасе.

След това той наложи движение, което бе непостижимо за Акоста и изцяло справедливо завоюва с задатък 2.8 секунди пред някогашния първенец в Moto3. Тройката в края на четвъртия кръг за сезон 2023 добави Алонсо Лопес, който изостана на 9.6 секунди от Лоус в хода на дистанцията от 21 обиколки.

С второто си място през днешния ден Акоста си върна първото място в генералното класиране в Moto2, в което той и четвъртия Тони Арболино имат еднакъв актив от по 74 точки. Разликата сред двамата обаче идва от двете победи на Акоста против едната на Арболино. Третата позиция с пасив от 22 пункта заема Арон Канет, който финишира на петото място през днешния ден. С успеха си през днешния ден Лоус се изкачи на петата позиция в класирането с 43 точки.

Битката за купата в Moto2 за 2023 година продължава след две седмици с конкуренцията за Гран При на Франция на пистата „ Бугати “ край Льо Ман.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР