Съединените щати са обменили разузнавателна информация с Украйна за местоположението

...
Съединените щати са обменили разузнавателна информация с Украйна за местоположението
Коментари Харесай

САЩ са помогнали на Украйна за потопяването на руския крайцер Москва

Съединените щати са обменили разследваща информация с Украйна за местоположението на съветския ракетен крайцер "Москва " преди удара, при който военният транспортен съд беше потънал. Това съобщи Асошиейтед прес в петък.

"Москва " беше флагманът на съветския Черноморски флот. Корабът в средата на април.

Пред Асошиейтед прес представител на американската администрация сподели, че поради съветските офанзиви по море Съединени американски щати са дали на Киев "разузнавателна информация ", която включва местоположението на съветски военни кораби. По думите му обаче Украйна сама е взела решението да нанесе удар и да потопи крайцера "Москва " със лични противокорабни ракети.

Според американското длъжностно лице, поискало анонимност, Съединени американски щати не са знаели авансово за проектите на украинското военно командване да удари "Москва ".

Администрацията на президента Джо Байдън усили обмена на разследваща информация с Украйна, наред с доставките на оръжия и ракети, с цел да помогне на страната да отблъсне съветската инвазия. Съединени американски щати са страната, която дава най-голямата като размер от началото на войната.

По-рано в четвъртък Ню Йорк Таймс заяви, че Съединени американски щати са дали разследваща информация на украинските сили, която е довела до елиминирането на огромна част от съветските генерали, които бяха убити от началото на войната в Украйна. От началото на военните дейности Киев заяви за елиминирането на 12 съветски генерали.

По информация на амерканското издание офанзивите против съветските генерали са били насочвани с помощта на секретна интервенция, ръководена от администрация на президента Джо Байдън , за даване на разследваща информация от бойното поле в Украйна в действително време. В нея са били включени и прогнозите на американските специалисти за предстоящите ходове от страна на съветската войска и предвижването ѝ по фронта.

Говорител на Пентагона отхвърли американските сили да са предоставяли разследваща информация "с цел елиминирането на съветски генерали ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР