Съединените щати отхвърлиха че китайските военни са прогонили американски разрушител

...
Съединените щати отхвърлиха че китайските военни са прогонили американски разрушител
Коментари Харесай

САЩ отричат за прогонен от Пекин свой военен кораб в Южнокитайско море

Съединените щати отхвърлиха че китайските военни са прогонили американски унищожител с управляеми ракети от територията към противоречиви острови в Южнокитайско море , оповестява " Асошиейтед прес ".

От Седми флот на Военноморски сили на Съединени американски щати отхвърлиха като " подправено " изказването на командването на южния спектакъл на Китай, че е принудило разрушителя Milius да се отдалечи от водите към Параселските острови - наричани от Китай Сиша.

" Американският транспортен съд Milius организира рутинна интервенция в Южнокитайско море и не е пропъден. Съединените щати ще продължат да въздухо-, корабоплават и оперират на всички места, където интернационалното право го разрешава ", акцентира лейтенант Лука Бакич.

Той не посочи дали корабът е работил в непосредствена непосредственост до Параселските острови, които се намират в Южнокитайско море, на няколкостотин километра от крайбрежията на Виетнам и китайската провинция Хайнан, или дали е имало всевъзможен тип борба.
 Китайски военни прогониха американски военен транспортен съд от Южнокитайско море
Китайски военни прогониха американски военен транспортен съд от Южнокитайско море

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай в региона пораства

Китай окупира Параселските острови, само че териториални искания по отношение на тях имат също Тайван и Виетнам.

По-рано полковник Тиен Джунли, представител на командването на южния спектакъл на Китай, заяви, че китайският флот е наблюдавал разрушителя ​​Milius, откакто той " нелегално навлезе в териториалните води на Китай край Сиша без утвърждение от китайското държавно управление , подкопавайки мира и стабилността в Южнокитайско море ".

Той уточни, че китайските военноморски и военновъздушни сили са принудили военния транспортен съд на Съединени американски щати да напусне територията " в сходство със закона ".

" Войските на театъра ще поддържат положение на висока бойна подготвеност от самото начало и ще подхващат всички нужни ограничения за решителна отбрана на националния суверенитет, сигурност, както и на мира и стабилността в Южнокитайско море ", безапелационен бе полковникът.
 Китай смъмри Съединени американски щати поради
Китай смъмри Съединени американски щати поради " демонстрации на мощ " в Южнокитайско море

Американски изтребител се е разрушил при опит за приземяване

Инцидентът идва на фона на възходящото напрежение сред Китай и Съединени американски щати в района.

Китай претендира за своя благосъстоятелност съвсем целия стратегически воден път, през който всяка година минават търговски артикули за към 5 трилиона $ и който съдържа извънредно скъпи рибни ресурси и подводни минерални запаси.

Филипините, Бруней, Малайзия, Виетнам и Тайван също имат искания.

Самите Съединени американски щати нямат искания към водите, само че техни военноморски и военновъздушни сили в продължение на десетилетия с претекста, че свободното въздухо- и мореплаване е в полза на страната.
 Китай отблъснал американски боен транспортен съд в Южнокитайско море
Китай отблъснал американски боен транспортен съд в Южнокитайско море

Страната твърди, че корабът е навлязъл нелегално в нейни води
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР