Съединените щати обявиха над 500 нови санкции срещу Русия заради

...
Съединените щати обявиха над 500 нови санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Байдън обяви над 500 нови санкции срещу Русия заради смъртта на Навални

Съединените щати оповестиха над 500 нови наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна и гибелта на опозиционера Алексей Навални.

Те са ориентирани против хора, свързани със задържането на най-изтъкнатия критик на Путин, както и против близо 100 компании, които поддържат режима на Кремъл.

По думите на американския президент Джо Байдън глобите " ще подсигуряват ", че съветският президент Владимир Путин " ще заплати още по-висока цена за експанзията си в чужбина и репресиите вкъщи ".

Във вторник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че новите ограничения съставляват " забележителен пакет ", който ще обгръща необятен кръг от детайли. Очаква се те да бъдат свързани с съветската отбранителна индустриална база и източниците на доходи за съветската стопанска система, които зареждат " военната машина " на страната.

" Преди две години той се опита да изтрие Украйна от картата. Ако Путин не заплати цената за гибелта и разрушенията си, той ще продължи да го прави ", акцентира Байдън в навечерието на годишнината от началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна.

Преди дни и страните членки на Европейския съюз се споразумяха за 13-и пакет от наказания против Русия, който ще влезе в действие в мощ точно на 24 февруари. На тази дата тъкмо преди 2 години съветската войска атакува Украйна.
Наред с други страни, цели на глобите са и компании от Китай, Турция и Северна Корея. В черния лист, който към този момент съдържа повече от 2000 имена, са добавени близо 200 лица и структури, най-вече от Русия.Пакетът обаче не обгръща нито едно лице, за което се твърди, че е забъркано в гибелта на Алексей Навални -най-изтъкнатият критик на президента Владимир Путин.
Междувременно Обединеното кралство разгласи, че замразява активите на шестима съветски затворнически началници. Всички те дават отговор за арктическата наказателна колония, в която откри гибелта си опозиционният водач Алексей Навални. На глобените лица също по този начин ще бъде неразрешено да пътуват до Обединеното кралство.

В отговор съветското външно министерство заяви, че доста е разширило листата с длъжностни лица и политици от Европейски Съюз, на които е неразрешено да влизат в Русия.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР