Съединените американски щати са представили пред членовете на Съвета за

...
Съединените американски щати са представили пред членовете на Съвета за
Коментари Харесай

САЩ с резолюция за незабавно спиране на огъня в Газа

Съединените американски щати са показали пред членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, в която се приканва за " неотложно преустановяване на огъня, обвързано с освобождението на заложниците ".

Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в изявление за саудитската " Ал Хадат " при посещаване в Саудитска Арабия, заяви Агенция Франспрес.

Блинкен изрази вяра, че страните ще одобряват предлагането на Съединени американски щати.

Вашингтон наложи несъгласие на няколко резолюции, призоваващи за неотложно преустановяване на огъня във войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване.

В текста, до който Агенция Франс Прес е получила достъп, се акцентира " нуждата от неотложно и трайно прекъсване на огъня, с цел да се отбрани цивилното население от всички страни и да се даде опция за снабдяване на филантропична помощ от първа нужда ". В него се споделя също, че " недвусмислено се поддържат интернационалните дипломатически старания за реализиране на такова преустановяване на огъня, обвързано с освобождението на заложниците, които остават в плен ".

АФП отбелязва, че за момента не е планувано гласоподаване на този текст.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР