Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата

...
Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата
Коментари Харесай

Допълнителни полицейски екипи от днес по основните пътища в страната

Специализирана полицейска интервенция за обезпечаване сигурността на придвижване по пътищата започва през днешния ден, 13 май, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Засиленият надзор, в който ще се включат всички чиновници с полицейски пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от ограниченията за повишение на пътната сигурност и ограничение на предпоставките за пораждане на катастрофи.

В рамките на акцията ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи в регионите на конфликтни сектори с централизация на ПТП, пътни възли, кръстовища и съществени пътни артерии в страната. Те ще употребяват цялостния набор от механически средства за надзор на скоростта и реализиране на инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Проверките ще включват още потреблението на защитните колани, техническата редовност на колите, съществуването на наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и други

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на подхванатата от Министерство на вътрешните работи политика за нулева приемливост към водачите, жестоко нарушаващи разпоредбите за пътна сигурност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР