Съединените американски щати предупредиха своите граждани за възможни предстоящи нападения

...
Съединените американски щати предупредиха своите граждани за възможни предстоящи нападения
Коментари Харесай

Опасност от атентати в Турция. Назоваха вероятните цели на терористите

Съединените американски щати предизвестиха своите жители за вероятни идни набези от терористи в Турция. Вероятните цели може да са църкви, синагоги и дипломатически представителства в Истанбул или други места, които западните туристи постоянно посещават, изключително в регионите Бейоглу, Галата, Таксим и Истиклял, съобщи в известие на
Посолството отбелязва, че турските управляващи проверяват въпроса. 

В известието се показва, че с него се актуализира
предизвестието във връзка с сигурността
от 27 януари 2023 година по отношение на случаите с изгаряне на екземпляри на Корана в Европа.

Отправя рекомендация към американските граждани да са бдителни тук-там, посещавани от западни туристи, да заобикалят скупчване на хора, да не се набиват на очи, да познават заобикалящата ги среда, да наблюдават локалните медии и уеб страницата на посолството за сигнали и известия за жители на Съединени американски щати.

Посолствата на Франция и Германия също предизвестиха за възможни офанзиви.

„ Както припомня сигналът за сигурност, публикуван от посолството на Съединени американски щати в Анкара на 27 януари 2023 година, рискът от терористични офанзиви в Турция към този момент е висок. Французите, пребиваващи в Турция или тези, които ще пътуват до Турция, се умоляват да извърнат
оптимално внимание
на сигурността си, като стоят надалеч от претъпканите места, посещавани от чужденци, в това число религиозни места “, предизвестиха от посолството на Франция.

„ След изгарянето на Корана рискът от терористични офанзиви в Турция нараства съгласно оценката на чиновниците по сигурността. Затова бъдете изключително бдителни и деликатни и избягвайте публични места и изключително места за поклонение, в случай че е допустимо “, означават от немското посолство.

През ноември Турция се сблъска с тероризма. На едно от най-оживените места в Истанбул –
пешеходния бул. „ Истиклял “,
който гъмжи от хора когато и да е на денонощието, детонация лиши живота на шестима души, а над 80 бяха ранени.

Според вътрешния министър Сюлейман Сойлу за нападението е виновна групировката Кюрдска работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година Тя се преглежда като терористична организация от Анкара и западните ѝ съдружници, в това число Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР