Съединението, наречено Берберин, е от най-ефективните природни добавки, които съществуват.

...
Съединението, наречено Берберин, е от най-ефективните природни добавки, които съществуват.
Коментари Харесай

Берберин - чудодейната добавка срещу диабет и за отслабване!

Съединението, наречено Берберин, е от най-ефективните естествени добавки, които съществуват. То има доста изгоди за здравето и визира тялото ви на молекулярно равнище.Берберинът намалява кръвната захар, води дозагуба на тегло и усъвършенства работата на сърцето. Той е една от дребното добавки, посочили, че са толкоз ефикасни, колкото и фармацевтичните препарати.

Предлагаме ви обстоен обзор на Берберин и неговите последствия за здравето.

Какво е Берберин?

Берберинът е биоактивно съединяване, което може да бъде извлечено от няколко разнообразни растения, в това число група шубраци, наречени Berberis. Технически той принадлежи към клас съединения, наречени алкалоиди. Има жълт цвят и постоянно се употребява като багра. Берберинът има дълга история на приложимост в обичайна китайска медицина, където се употребява за лекуване на разнообразни болести.

Как работи Берберин?

 Годжи Бери

Берберинът е тестван в стотици разнообразни изследвания. Доказано е, че има мощни резултати върху доста разнообразни биологични системи. След като поемете берберина, той се приема от тялото и се транспортира в кръвта. След това се придвижва в клетките на тялото. Вътре в клетките той се свързва с няколко разнообразни " молекулни цели " и трансформира своята функционалност. Това е сходно на това по какъв начин работят фармацевтичните медикаменти.

Обаче едно от главните дейности на берберина е активирането на ензим вътре в клетките, наименуван AMP-активирана протеин киназа (AMPK). Този ензим от време на време се назовава " метаболитен основен комутатор ".Той се намира в клетките на разнообразни органи, в това число мозъка, мускулите, бъбреците, сърцето и черния дроб и играе съществена роля в регулирането на метаболизма. Това води до доста понижаване на равнищата на кръвната захар.

Диабетът вид 2 е съществено заболяване, което се среща постоянно в последните десетилетия, причинявайки милиони смъртни случаи всяка година. Характеризира се с нараснали равнища на кръвната захар (глюкоза), породени от инсулинова устойчивост или липса на инсулин. С течение на времето високите равнища на кръвната захар могат да увредят тъканите и органите на организма, което води до разнообразни здравословни проблеми и редуциране на продължителността на живота.

Много изследвания демонстрират, че берберинът може доста да понижи равнищата на кръвната захар при човеци с диабет вид 2. В реалност неговата успеваемост е сравнима с известния медикамент за диабет метформин (Glucophage). Берберин понижава инсулиновата устойчивост, като намалява равнището на кръвната захар, намалявайки хормоналния инсулин. Увеличава гликолизата, помагайки на тялото да разгражда захарите вътре в клетките.

Берберин понижава производството на захар в черния дроб; забавя разграждането на въглехидратите в червата; усилва броя на потребните бактерии в червата.

 Куркума

В едно изследване на 116 пациенти с диабет 1 грам берберин дневно намалява кръвната захар на гладно с 20%, от 7.0 до 5.6 mmol / L (126 до 101 mg / dL) или от диабет до естествени равнища.

Той също по този начин намалява хемоглобина А1 с 12% и усъвършенства кръвните липиди като холестерол и триглицериди.

Според едно огромно изследване берберинът е толкоз ефикасен, колкото пероралните медикаменти за диабет, в това число метформин, глипизид и розиглитазон.

Той също по този начин има и спомагателни резултати, когато се ползва с други медикаменти за намаление на кръвната захар.

Ако погледнете полемиките онлайн, ще видите, че има доста хора с висока кръвна захар, които безусловно я възстановяват единствено като одобряват тази добавка.

Берберинът може да ви помогне да отслабнете

 Берберин

Досега две изследвания са изследвали резултатите върху телесното тегло.

В 12-седмично изследване при хора с наднормено тегло 500 mg берберин, одобрявани три пъти на ден, предизвикват приблизително към 5 кг загуба на тегло. Участниците също са изгубили 3.6% от телесните си мазнини.

Друго по-впечатляващо изследване е извършено при 37 мъже и дами с метаболитен синдром. Проучването траяло 3 месеца, а участниците приемали 300 mg 3 пъти дневно. Участниците са понижили равнищата на телесна маса (BMI) от 31.5 на 27.4 или от затлъстяване до наднормено тегло са стигнали единствено за 3 месеца. Те също са изгубили мазнини в корема и са подобрили доста здравни маркери.

Изследователите имат вяра, че загубата на тегло се дължи на усъвършенстваната функционалност на регулиращите мазнините хормони като инсулин, адипонектин и лептин. Берберин също по този начин инхибира растежа на мастните кафези на молекулно равнище.

Въпреки това са нужни повече проучвания за резултатите от загуба на тегло с берберина.

Той намалява холестерола и може да понижи риска от сърдечни болести.

Сърдечните болести понастоящем са най-честата причина за преждевременна гибел в света.

Много от факторите, които могат да бъдат измерени в кръвта, са свързани с нараснал риск от сърдечни болести.

Прегледа на 11 изследвания демонстрира:

Понижаване на общия холестерол с 0.61 mmol / L (24 mg / dL).

По-нисък LDL холестерол с 0.65 mmol / L (25 mg / dL).

Понижаване на триглицеридите в кръвта с 0, 50 mmol / L (44 mg / dL).

Повишете HDL холестерола с 0.05 mmol / L (2 mg / dL).

Установено е, че понижава аполипопротеин В с 13-15%, което е доста значим рисков фактор (19.20).

 Куркума

Имайте поради, че диабетът, високите равнища на кръвната захар и затлъстяването също са съществени рискови фактори за сърдечни болести, като всичко това се усъвършенства с приема на добавката берберин.

Като се имат поради удобните резултати върху всички тези рискови фактори, наподобява че евентуално берберинът може фрапантно да понижи риска от сърдечни болести.

Други изгоди за здравето от берберин

Депресия: Изследванията на плъхове демонстрират, че берберин може да помогне за битка с депресията.

Рак: Проучванията с животни демонстрират, че приемът на берберин може да понижи растежа и разпространяването на разнообразни типове рак.

Като антиоксидант и противовъзпалително средство: В някои изследвания е потвърдено, че добавката има мощен антиоксидантен и противовъзпалителен резултат.

Инфекции: позитивното въздействие на берберин е потвърдено и в битката с нездравословните микроорганизми в това число бактерии, вируси, гъбички и паразити.

Подобрена чернодробна функционалност: Берберин може да понижи натрупването на мазнини в черния дроб, което би трябвало да помогне за предотвратяване от мастна чернодробна болест (NAFLD).

Сърдечна непълнота: Поредното изследване сподели, че берберин фрапантно усъвършенства признаците и понижава риска от гибел при пациенти със сърдечна непълнота.

Много от тези изказвания се нуждаят от повече проучвания, преди да бъдат направени твърди рекомендации, само че сегашните доказателства са много обещаващи.

Дозировка и странични резултати от берберин

 Берберин - Бергамот

Много от изследванията, представени в публикацията, употребяват дози в диапазона от 900 до 1500 mg дневно. Често се одобряват 500 mg 3 пъти дневно преди хранене (общо 1500 mg на ден).

Берберинът има полуживот от няколко часа, по тази причина е належащо да разпределите дозата няколко пъти дневно, с цел да постигнете постоянни кръвни равнища.

Ако имате здравно заболяване или приемате някакви медикаменти, предлагаме Ви да говорите с Вашия доктор, преди да го употребявате. Това е изключително значимо, в случай че сега приемате медикаменти за намаление на кръвната захар.

Като цяло главните нежелани реакции са свързани с храносмилането и има някои данни за вероятни конвулсии, диария, метеоризъм, запек и болки в корема.

Берберинът може да бъде потребен и като обща отбрана против хронични болести, както и като добавка срещу стареене.

Ако употребявате добавки, тогава берберинът може да бъде един от най-хубавите, които да включите във вашия боеприпас.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР