Съединението на България е единственият акт в историята ни, в

...
Съединението на България е единственият акт в историята ни, в
Коментари Харесай

Проф. Келбечева: Съединението на България е единственият акт в историята ни, в който няма предатели

Съединението на България е единственият акт в историята ни, в който няма предаталели. Това е държавнически акт, при който политиците и хората са били обединени. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Евелина Келбечева.

Единственият политик, който се опълчва на Съединението е Драган Цанков, който е един фамозен русофил. Той единствен споделя в едно свое изявление, че не можем да създадем нищо без единодушието на Русия, уточни тя.

Тук желая да изтъквам нещо доста значимо. Император Александър III във връзка Съединението споделя: Те не ни послушаха, действаха скрито, дано в този момент сърбат кашата от тях сварена.Според мен до момента в който княз Александър се разрпорежда със ориста на българите, нашата интервенция е напълно невъзможна. Ние би трябвало да имаме една основна цел - завладяването на Константинопол, цитира тя. 

Тъй като България не пита Русия, Русия организира освен декларативна, само че и дейна политика против нас и споделя на Турция да се разсъни. Но тогава се намесва британския лорд Созбъри, който се възползва от изолацията на Русия и поддържа Съединението. Русия и Австрия тогава имат скрито съглашение за това да не се разреши на Балканите в никакъв случай да има една огромна славянска страна. Т.е. иницално Русия доста добре знае, че Сан Стефано е една безспорна нереалност и прахуляк в очите освен на българите и второ, тя следва тази политика и във връзка с Съединението, тъй като освен че не са питани, само че и това е нарушаване на интернационалните контракти, уточни професорът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР