Съдията, който наблюдава наказателното дело на Доналд Тръмп по така

...
Съдията, който наблюдава наказателното дело на Доналд Тръмп по така
Коментари Харесай

Съдия заплаши Тръмп със затвор и го глоби с 9 хил. долара

Съдията, който следи наказателното дело на Доналд Тръмп по по този начин наречения случай " пари против безмълвие ", санкции някогашния президент на Съединени американски щати с 9000 $ за пренебрежение към институцията и съобщи, че ще обмисли опцията да го вкара в пандиза, в случай че той продължи да нарушава заповедта за безмълвие, съобщи Ройтерс.

В документално предписание арбитър Хуан Мерчан съобщи, че санкцията може да се окаже незадоволителна, с цел да послужи като възпиращ фактор за богатия предприемач, трансформирал се в политик, и изрази страдание, че няма пълномощия да наложи по-сериозно наказване.

" С сегашното ответникът се предизвестява, че съдът няма да толерира умишленото нарушение на законните му заповеди и че в случай че това е належащо и оправдано съгласно събитията, ще му наложи наказване отнемане от независимост ", написа Мерчан.  

 Делото против Тръмп: Изслушват очевидци по наказателния развой Светът 1 мин. Делото против Тръмп: Изслушват очевидци по наказателния развой  Делото против Доналд Тръмп: Ето кои са първите 7 правосъдни заседатели Светът 5 мин. Делото против Доналд Тръмп: Ето кои са първите 7 правосъдни заседатели  Доналд Тръмп съумя да заплати гаранцията си от 175 млн. $ по делото за машинация Светът 3 мин. Доналд Тръмп съумя да заплати гаранцията си от 175 млн. $ по делото за машинация  Окончателно: Байдън vs Тръмп на изборите в Съединени американски щати Светът 1 мин. Окончателно: Байдън vs Тръмп на изборите в Съединени американски щати  Делото против Тръмп: Изслушват очевидци по наказателния развой Светът 1 мин. Делото против Тръмп: Изслушват очевидци по наказателния развой  Делото против Доналд Тръмп: Ето кои са първите 7 правосъдни заседатели Светът 5 мин. Делото против Доналд Тръмп: Ето кои са първите 7 правосъдни заседатели  Доналд Тръмп съумя да заплати гаранцията си от 175 млн. $ по делото за машинация Светът 3 мин. Доналд Тръмп съумя да заплати гаранцията си от 175 млн. $ по делото за машинация  Окончателно: Байдън vs Тръмп на изборите в Съединени американски щати Светът 1 мин. Окончателно: Байдън vs Тръмп на изборите в Съединени американски щати

Мерчан е наложил заповедта за възбрана на достъпа до информация, с цел да попречи на Тръмп да подлага на критика очевидци и други участници в делото.

Снимка: Reuters

Съдията санкции Тръмп с 1000 $ за всяко от деветте му онлайн изказвания, които съгласно него са в нарушаване със заповедта му да не подлага на критика очевидци или други участници в процеса. Прокурорите бяха отбелязали 10 изявления като вероятни нарушавания.

Публикациите, направени сред 10 и 17 април, включват публикация, в която някогашният юрист на Тръмп -  Майкъл Коен, е наименуван " сериен измамник ". Очаква се Коен да бъде значим очевидец в процеса против някогашния президент от Републиканската партия.

Снимка: Reuters

На чуване в четвъртък Мерчан ще реши дали да наложи спомагателни наказания поради други изказвания. Съдията също по този начин подреди на Тръмп да отстрани изказванията от профила си в обществената мрежа " Трут соушъл " и от уеб страницата на акцията си.

Тръмп твърди, че заповедта за безмълвие нарушава правото му на независимост на словото, а юристът му Тод Бланш съобщи предходната седмица пред Мерчан, че въпросните изказвания са били отговор на политически нападки. Мерчан отбелязва, че Бланш не е съумял да показа никакви доказателства, че предстоящите очевидци са отправили нападки към Тръмп, преди той да ги обиди. 

Снимка: Ройтерс

Глобата от 9000 $, която би трябвало да бъде платена до петък, е относително дребна глоба за Тръмп.

Тръмп, претендентът на републиканците на президентските избори през 2024 година, е упрекнат във подправяне на бизнес документи, с цел да прикрие заплащане от 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс в подмяна на мълчанието ѝ по отношение на тяхна интимна среща, която съгласно нея тя е имала с Тръмп през 2006 година Тръмп не се признава за отговорен и отхвърля да е имал съкровен контакт с порнозвездата, написа Българска телеграфна агенция.

Наказателното дело е едно от четирите, които се водят против Тръмп, само че може да се окаже единственото, което ще се гледа в съда и ще докара до изговаряне на присъда преди президентските избори на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР