Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че не трябва да

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че не трябва да
Коментари Харесай

Кулеба: Колкото повече военни цели унищожаваме на територията на Русия, толкова по-скоро войната ще свърши

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че не би трябвало да има спънки западните оръжия да нанасят удари по съветска територия, тъй като колкото повече военни цели на територията на Руската федерация бъдат унищожени, толкоз по-скоро ще свърши войната. Според кореспондента на  УНИАН  Кулеба е декларирал това на взаимен брифинг с немския външен министър Аналена Баербок в Киев.
 
" Украйна би трябвало да може да нанася удари по военни цели на територията на Руската федерация. Защото това е територията, от която гибелта и разрухата идват в Украйна. И в случай че някой си мисли, че би трябвало да сме в слаба позиция и да седим и да чакаме гибелта да пристигна за нас - няма да дочакате нито нашата гибел, нито нашата уязвимост. И е по-добре да сте на страната на Украйна. Защото, наблягам, колкото повече военни цели можем да унищожим на територията на Руската федерация, толкоз по-скоро тази война ще завърши с успеха на Украйна ", акцентира Кулеба.
 
 Дмитро Кулеба Дмитро Кулеба Източник: Profi Media
Украинският външен министър изрази своята увереност, че няма нищо, което би попречило на сътрудниците да вземат решение да смъкват съветски ракети над територията на Украйна.
 
" Няма нито един юридически, обвързван със сигурността или честен мотив, който да пречи на нашите сътрудници да смъкват съветски ракети над територията на Украйна от тяхна територия. Тези, които споделят, че сходни дейности биха били ескалация, манипулират. Много пъти сме чували аргумента за нуждата да се избегне ескалация, само че през последните две години единствената страна, която се занимава с ескалация, е Руската федерация ", акцентира Кулеба.
 
Външният министър изясни, че Украйна моли сътрудниците да обмислят опцията за събаряне на съветски ракети над Украйна.
 
" Ето за какво, първо, ние в действителност молим сътрудниците да обмислят опциите, при които съветските ракети, не съветски самолети с съветски водачи на борда, а части желязо, които носят гибел от Русия в Украйна, тъй че те да бъдат прихванати от територията на нашите партньорски страни ", сподели Кулеба.
 
В същото време министърът добави, че има различен вид. " Има различно решение на това: просто осигурете тогава, в случай че не желаете да го извършите, просто ни осигурете всички средства, нужни за това. Ние ще ги разположим на територията на Украйна и сами ще прихванем тези ракети ", сподели Кулеба.
 
Той сподели, че има поради системите за противовъздушна защита и бойните самолети със съответните механически благоприятни условия. " Но да заемате позиция, при която хем няма да ни дадете Противовъздушна отбрана системи, хем не подкрепяте свалянето на съветските ракети от ваша територия над територията на Украйна - това в действителност е позиция, която само дава успокоение на агресора ", сподели Кулеба.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР