Самолет на Singapore Airlines е изпаднал в силна турбуленция по

...
Самолет на Singapore Airlines е изпаднал в силна турбуленция по
Коментари Харесай

Пътник загина, а 30 души са ранени при силна на турбуленция на самолет

Самолет на Singapore Airlines е изпаднал в мощна турбуленция по време на полет от Лондон до Сингапур. Един човек е умрял, а 30 души са ранени.
Летателната машина „ Боинг “ 777-300ER с полетен номер SQ321 е била отклонена към Банкок. На борда ѝ е имало 211 пасажери и 18 членове на екипажа.
Самолетът е изхвърчал от летище „ Лондон Хийтроу “ в понеделник вечерта в 22:17 ч. локално време. Той е прелетял над регион с рискови тропически гръмотевични стихии. Все още обаче не ясно дали неприятното време е повода за турбуленцията.
Данните за следене на Flightradar24 и оценени от Associated Press, демонстрират, че полетът на Singapore Airlines е летял на височина от 37 000 фута, или над 11 км.
Малко след 8:00 часа сутринта машината ненадейно и внезапно е изгубила височина - до 31 000 км, или 9 км за към 3 минути.
Самолетът е останал на тази височина съвсем 10 минути, преди бързо още да се снижи, а най-после е кацнал спешно в Банкок – в 15:45 часа локално време.
Множество коли за спешна помощ и незабавни екипи от болница в Банкок са пристигнали на място, с цел да оказват помощ на ранените хора.
Singapore Airlines показва своите най-дълбоки съболезнования към фамилията на умрелия пасажер, оповестиха от самолетната компания на страницата си във Facebook.
Авиокомпанията е показала още, че работи с управляващите в Тайланд за даване на здравна помощ.
„ Наш приоритет е да предоставим цялата допустима помощ на всички пасажери и екипажа на борда на самолета “, твърдят от Singapore Airlines след случая.
При лека и умерена турбуленция пасажерите може да почувстват обтягане на защитния си колан, a незастопорени предмети да стартират да се движат из кабината, показва Си Ен Ен.
В тежки случаи обаче турбуленцията може да изхвърли пасажерите из кабината, причинявайки тежки пострадвания, а от време на време и гибел.
През март 2023 година мощна турбуленция на частен аероплан докара до гибелта на някогашен чиновник на Белия дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР