Съдия Надя Пеловска – Дилкова днес встъпи в длъжност „административен

...
Съдия Надя Пеловска – Дилкова днес встъпи в длъжност „административен
Коментари Харесай

Новият председател на Окръжния съд във Враца Надя Пеловска-Дилкова встъпи в длъжност

Съдия Надя Пеловска – Дилкова през днешния ден встъпи в служба „ административен началник, ръководител на Окръжен съд – Враца “. Церемонията се организира в съвещателната зала на Апелативен съд – София. Актът за встъпване в служба бе подписан от арбитър Надя Пеловска – Дилкова и от арбитър Даниела Дончева, административен началник, ръководител на Апелативен съд – София. „ Желая Ви един сполучлив мандат! “, сподели при връчването на акта за встъпване в служба арбитър Даниела Дончева.
Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет избра с цялостно единогласие арбитър Надя Пеловска – Дилкова за административен началник, ръководител на Окръжен съд – Враца за втори мандат по време на свое съвещание на 8 февруари 2022 година Съдия Пеловска – Дилкова получи цялостна поддръжка от сътрудниците си от Окръжен съд – Враца по време на Общото заседание на съдиите, което предшества избора й. Комплексната оценка при атестирането й е „ доста добра “ – 100 точки. Тя има 25 години юридически стаж в органите на правосъдната власт, като арбитър. В интервала от 2004 година до 2014 година е била поредно „ заместител на административния началник “, „ административен началник – ръководител “ и и. ф. „ административен началник – ръководител “ на Районен съд – Враца. От 2014 година до 2019 година е заемала длъжността „ административен началник – ръководител “ на Окръжен съд – Враца. От 2019 година досега Надя Пеловска – Дилкова е арбитър, който преглежда цивилен и търговски каузи в Окръжен съд – Враца.
„ Благодаря на сътрудниците съдии от Окръжен съд – Враца, че още веднъж ми гласоподаваха доверие и единомислещо поддържаха кандидатурата ми на общото заседание. Приемам този виновен пост с вярата, че административният опит, който имам, ще е от изгода в общите ни старания за одобряване на положителното име на съда. И аз, и всички съдии от Окръжен съд – Враца, целим да оправдаем доверието на хората и упованията им да получат качествено и в период правосъдие. Стремим се да потвърдим, че правораздаването е без значение и съдиите се управляват единствено от морала и закона. Това са нашите цели и се надявам да се оправим на високо равнище с тази виновна задача “, разяснява след встъпването в служба арбитър Надя Пеловска – Дилкова, административен началник, ръководител на Окръжен съд – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР