Съдилища в страната уважиха искови претенции на КПКОНПИ в общ

...
Съдилища в страната уважиха искови претенции на КПКОНПИ в общ
Коментари Харесай

Съдилища уважиха искове на комисията Цацаров за отнемане на имущество за 4 милиона лева

Съдилища в страната почетоха искови искания на КПКОНПИ в общ размер на 4 209 003 лева

С влезнало в действие решение на Окръжен съд – Русе по искова молба на КПКОНПИ в интерес на страната се лишава нелегално добито имущество в размер на 3 901 017 лева от Валентин Ганев и свързани с него сдружения. В изгода на Комисията са присъдените правосъдни разходи в общ размер на 10 226 лева Производството е почнало след привличането на Ганев като обвинен от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери. С решението на съда се лишава пазарната стойност на отчуждени дружествени дялове, налични моторни транспортни средства и паричната равноценност на отчуждени МПС.
свързани новини7169на 13.01.2022
Изцяло е почетен иск на КПКОНПИ в размер на 87 924 лева против Валентин Йотов. С решението на Окръжен съд-Ловеч се лишават парцели (земя и сгради) в Ловешка област, 5 леки автомобила и парични средства. Производството против Йотов е почнало след привличането му като обвинен от прокуратурата за това, че е дал рушвет на длъжностно лице (председател на ТЕЛК) за издаване на експертно решение.

Изцяло е почетена искова рекламация на КПКОНПИ в размер на 197 912 лева против Славчо Славчев, обвързвано с него лице и сдружение. Проверката против него е почнала след повдигнато обвиняване от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери за добити голям брой моторни транспортни средства. Окръжен съд – Монтана напълно възприема заключенията на вещото лице по делото по направената съдебно-автотехническа експертиза. Потвърдено е и доста противоречие сред приходите и разноските на Славчев, обвързваното с него лице и сдружението. С решение на съда се лишава паричната равноценност на отчуждени леки коли и налични такива, както и суми от продажба на дружествени дялове в търговски сдружения. В изгода на КПКОНПИ са присъдени и разходи по делото в размер на 3 220 лева Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горна инстанция.

С решение на Окръжен съд – Силистра отчасти е почетен иск на КПКОНПИ против Красимира Атанасова и обвързвано с нея лице. Отнето е имущество в размер на 22 150 лева, както и цената на леки коли „ Опел “ (2 бр.), БМВ, Ауди и Фолксваген. Проверката против Атанасова е почнала след повдигнато обвиняване от прокуратурата за отбягване заплащането на данъчни отговорности в огромни размери. Настоящето решение на съда не е дефинитивно.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР