Съдбата на завода на Volkswagen в Дрезден е на кантар,

...
Съдбата на завода на Volkswagen в Дрезден е на кантар,
Коментари Харесай

Volkswagen сприра производството си в германски завод

Съдбата на завода на Volkswagen в Дрезден е на кантар, откакто се появи информация, че автомобилният производител възнамерява да спре производството в оборудването. Това излиза наяве от отчет на немския вестник Automobiliwoche, представен от изданието Electrek.

Заводът на Volkswagen в Дрезден създаде хиляди електрически модели ID.3 предходната година и беше наел към 300 служащи на цялостен работен ден.

Volkswagen разгласи, че стопира производството на ID.3 в Дрезден

Според отчета на немския вестник местоположението евентуално ще бъде непокътнато в някакъв потенциал, а на служащите ще бъде открита работа в границите на компанията.

Фабриката на VW в Дрезден стартира произвеждане през 2002 година е произвела над 150 000 модела Phaeton, Bentley Flying Spur, VW e-Golf и в последно време доста модели ID.3. Миналата година Volkswagen създаде 6500 електрически модела ID.3 на това място.
 Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб
Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб

Преходът към електрически автомобили в Китай хвана компанията малко неподготвена

Служителите в Дрезден ще бъдат пренасочени към области на " новаторско произвеждане и тестване ". Съдбата останалите 2000 спомагателни краткотрайни чиновници обаче към момента виси във въздуха.

Според изданието този ход евентуално е част от по-голяма тактика за понижаване на разноските и по-добра позиция на компанията да се конкурира в бъдеще.

Според източници на Bloomberg, годишните оперативни разноски на оборудването са сред 60 и 70 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР